Portrett Ragnhild Arnestad Mønness

Ragnhild Arnestad Mønness

Ragnhild Arnestad Mønness ble uteksaminert med en BA med 1st class degree fra The Liverpool Institute For Performing Arts (LIPA) i 2003.

Hun spilte Veronika i Fusion ved The Unity Theatre får hun kom hjem til Norge. Her debuterte hun som Bianca i Folkeutrydning på Trøndelag Teater. Hun har turnert med Akershus Teater, jobbet ved Hedmark Teater, samt spilt i egne produksjoner ved Det åpne Teater, ved Drammens Teater og på Teaterbåten Innvik.

På Rogaland Teater har vi sett henne som Kristin i Strindbergs Frøken Julie (2006), som Dolly i Tolstojs Anna Karenina (2007), som Fru Gottwald i Kiellands Gift (2007) og som Ada i Walshs The New Electric Ballroom (2007). Våren 2008 spilte hun Agnes i Jon Fosses Barnet. Under Eventyr i landskap hadde hun rollen som Ung kvinne i forestillingen Desse auga av Jon Fosse, i regi av Oskaras Korsunovas. Høsten 2008 medvirket hun som Kone i Mann uten hensikt av Arne Lygre på Intimscenen.

Våren 2009 spilte Arnestad Mønness Julia i Øyelys av Marius von Mayenburg, og siden medvirket hun i den engelskspråklige take away-forestillingen Contractions av Mike Bartlett. Høsten 2009 kunne du se Arnestad Mønness i rollen som Fanny Wilton i John Gabriel Borkman av Henrik Ibsen på Hovedscenen. Våren 2010 spilte hun i Vi som er hundre og Jungelboken 2099. Våren 2011 var Arnestad Mønness aktuell i Haugtussa. Høsten 2011 medvirket hun som blant annet Den Grønnkledde i Peer Gynt. Hun var også å se i BANK, som ble satt opp i Norges Bank-bygget. I 2013 var hun aktuell i Biedermann og brannstifterne. I 2014 var hun å se i Våryr! og senere samme år også Hamlet.

​Foto: Stig Håvard Dirdal

Har medvirket i:

Andre skuespillere

Andre skuespillere

Andre skuespillere