En folkefiende av Henrik Ibsen er vårt nasjonale samfunnsmedisinske drama og regissør Kjersti Horn er klar til å dykke ned i materien.

Dr Stockmann er legen som oppdager at byens viktigste næringskilde er forgiftet. Han ønsker å varsle alle i den lille byen om sin skremmende oppdagelse. Men da det går opp for de styrende organer at dette får store økonomiske konsekvenser for lokalsamfunnet, foretrekker de å skyfle den pinlige affæren under teppet. Et stort drama begynner å utspille seg, der helter og forbrytere vekselsvis bytter roller i forvirringen over hva som er rett og galt.

Å stå alene mot overmakten er ikke enkelt. Sannheten er tøffe saker. Mobben er nådeløs, både i kapitalen, media og folkedypet – og idealisten må ofte betale en dyr pris for sin overbevisning.

En Folkefiende handler om rå maktkamp, folks fortrengning av fakta, pressens feighet og motstanden fra byens administrative og politiske ledelse. Ibsens klassiker er fremdeles en aktuell historie om den skjøre balansegangen mellom idealisme og fanatisme.

På Hovedscenen i høst ser du en ny og oppdatert Folkefiende med dramatiske forbedringer!

Pressen skriver:
Dronningen av moderniseringer av klassikere Kjersti Horn og ensemblet har totalrenovert Ibsens En Folkefiende – en vellykket sådan! En Folkefiende treffer deg som et godstog i full fart. Det er potent, innovativt, relevant og med bøttevis av humor! Og publikum på premieren lot seg begeistre og kvitterte med stående applaus og trampeklapp!

Også anmelderne var over gjennomsnittet begeistret etter teppefall og Aftenbladets anmelder mener «Regissør Kjersti Horn og hennes ensemble lager strålende komikk rundt Henrik Ibsens Doktor Stockmann». Rogalands Avis sin anmelder beskriver En folkefiende som en «ellevill forestilling» og «en solid teateropplevelse med en stor solist (Cato Skimten Storengen som doktor Tomas Stockmann), utmerket akkompagnert av det øvrige ensemblet i ulike roller». Både Aftenbladet og Rogalands Avis har funnet frem til femmeren på terningen.

Portrett Cato Skimten Storengen

Cato Skimten Storengen

Thomas Stockmann

Portrett Ragnhild Arnestad Mønness

Ragnhild Arnestad Mønness

Kathrine Stockmann

Portrettbilde av Glenn André Kaada.

Glenn André Kaada

Peter Stockmann

Portrettfoto av Ole Christoffer Ertvaag

Ole Christoffer Ertvaag

Redaktør Hovstad

Lars Funderud Johannessen

Randine og Kjell Aslaksen

Alexandra Gjerpen

Petra Stockmann

Portrett Svein Solenes

Svein Solenes

Jazec Horzer

Portrettbilde av Marko Kanic.

Marko Kanic

Benny Billing og Morten Kiil

  • Varighet

    2 timer og 20 min inkl pause