I januar bringes Arne Garborgs mesterverk til Hovedscenen. Vi følger den synske Veslemøy gjennom møtet med den voldsomme kjærligheten, sviket, utestengelsen og kampen for å reise seg og finne veien videre. Det storslagne diktverket får nytt liv i en sceneversjon der dans og ny musikk understreker Veslemøys kamp mot mørkemaktene.

Vår Haugtussa handler om Veslemøys overgang fra jente til ung kvinne. Forestillingen bygger på et utvalg dikt som beskriver hennes vei fra jente og en del av fellesskapet, til å bli synsk og utelukket, å oppleve den første kjærligheten, det første sviket og til å gå gjennom en kjærlighetssorg og bli en voksen ung kvinne. Det handler om menneskets på den ene siden trang til å være en del av et fellesskap, det være seg samfunn, familie eller parforhold, og den andre siden behov for å være et individ, være seg selv.

De to hovedelementene i forestillingen er Veslemøy og koret. Koret representerer fellesskapet som hun etter hvert utelukkes fra. Koret representerer Fellesskapet, samfunnet og verden. Koret forteller historien. Veslemøy er den som lever igjennom det hele. Hun er den lyriske linjen.

Portrett Ragnhild Arnestad Mønness

Ragnhild Arnestad Mønness

Megga fra Ås

Gretelill Tangen

Gretelill Tangen

Gamlemor

Portrettbilde av Mareike Wang

Mareike Wang

Syster

  • Premiere

    29. januar 2011

  • Varighet

    Ca 1 time og 40 min. inkl. pause