Hopp til hovedinnhold

Du er logget inn med Dramakortet. ✅

Glade medlemmer fra Barne- og ungdomsteatret i forestillingen Brødrene Løvehjerte

Om oss

Velkommen til Barne- og ungdomsteatrets nettsider!

Velkommen til Barne- og ungdomsteatrets nettsider!

Vi i BUT ønsker å være en organisasjon både for våre medlemmer og for vårt publikum. Siden starten i 1957 har over 1,3 millioner sett våre forestillinger og vi har hatt over 30 000 medlemmer. På denne siden finner du informasjon om oss, om våre forestillinger og om hvordan en kan bli medlem.

Søknadsskjema om opptak til Barne-og ungdomsteatret legges ut 1. mai hvert år. Søknadsportalen er åpen hele mai.

Hjertelig velkommen fra alle oss i BUT!

Informasjon til nye søkere: neste opptak til barne- og ungdomsteatret

Det er mulig å søke medlemskap i Barne- og ungdomsteatret fra 1. mai hvert år. Søknadsskjema blir lagt ut 1. mai og frist for å sende inn søknad er 31. mai. 

Bjørn Ravn Carlsen

Barneteatersjef

Bjørn Ravn Carlsen har vært leder for Barne- og Ungdomsteateret siden 2002. Han begynte selv i Barneteateret i 1977 og medvirket her frem til 1985. Bjørn er utdannet ved Universitetet i Trondheim og Statens Teaterhøgskole.

Nina Helen Godtlibsen

Dramaturg/​teatermaker

Nina Helen Godtlibsen har sin bakgrunn fra teatervitenskap ved Universitetet i Oslo og Dramaturgi ved Institutt for Estetiske Fag ved Universitetet i Aarhus. Nina har jobbet som instruktør og dramaturg i frigruppemiljøet i Danmark og Norge, og som faglærer ved dramalinjen på Gol videregående skole, Scenekunstlinjen ved Hallingdal folkehøgskole og ved Kulturskolen i Oslo og på Gol.

Kathrine Jünger Ims

Teatermaker

Kathrine har selv vært medlem i Barne- og Ungdomsteatret fra hun var 7 til 20 år. Hun medvirket i en rekke forestillinger og prosjekter. Som 17 åring fikk hun jobb som lærling i klubben, ved siden av å være medlem selv. Kathrine har studert Teatervitenskap ved UiB og Teaterproduksjon og skuespillerfag ved HiNT. Kathrine har vært en av flere regissører på Gosenrevyen. Hun har stått på scenen i produksjoner på Rogaland Teater: «Sonny», «Misantropen», og som Nina Ellens understudy i «Hvem er redd for Virginia Wolf». Hun har også vært artist i forestillinger på Stavangeren. Kathrine har vært medskaper og formidler i flere av eventyrstundene på Lørdagsgodt, blant annet «Romeo + Julie = sant».

CARL JØRN JOHANSEN

Dramaturg/
teatermaker

Carl Jørn Johansen er dramaturg utdannet fra Århus universitet. Han har vært ansatt ved BUT siden 2007. Carl Jørn har tidligere arbeidet på Det Åpne Teater (nå Dramatikkens Hus), samt i frigruppe-miljøet i Norge og Danmark og er stadig aktiv i flaatenbjørkkompani.

Tomas Alf Larsen

Teatermaker