Kristin Auestad Danielsen er klar med sin dramatikerdebut på Rogaland Teater. I Soga om oss er Stavanger som oljeby og folkene som bor her gjort til gjenstand for Auestads dramatiske blikk.

Mange vil nok i dag karakterisere 1980-årene som et ganske ellevilt tiår. Norge var for alvor blitt en oljenasjon med mer velstand og teknologiske nyvinninger. Det var en tid fylt med hjemmepermanent, pastellfargede klær og puddelrock. Alle kurver pekte rett opp og livet syntes å være en lek.

I Stavanger hadde man gått fra å være konservativ bedehusby til å bli Norges oljehovedstad. Det sorte gullet førte til at byen ble sjokkurbanisert på 80-tallet. Og dette var et tiår da mange mente at den økonomiske lykken lå i nye medier, fornøyelsesparker og private helsesentre, men uten at de den gang ble salige i sin tro.

Som alle vet vokser ingen trær inn i himmelen og heller ikke i Stavanger klarte man å fullføre Babels tårn. I 2014 inntraff oljekrisen og de mørke skyene begynte for alvor å sige inn over oljebyen Stavanger. Og det er her Soga om oss starter. Som en samtale mellom Kenneth og Trygve. De sitter i en mørk og kald nåtid og ser tilbake på en varm og fargerik fortid. Hva skjedde på veien fra 80-tallet og frem til etterdønningene av finanskrisen?

I Soga om oss zoomer vi inn på enkeltskjebner og gjennom deres øyne får vi oppleve alle hverdagene som rommer livets drama. De mange karakterene, handlingene og stadige skift i tid og rom blir til små episodiske historier som utgjør et stort tablå av livets vinnere og tapere. Men mest av alt er dette tablået en mosaikk av såre og varme fortellinger om skikkelser som har fått kjenne på nederlagsfølelsen og innser at voksenlivet ikke ble helt slik de hadde sett det for seg.

Velkommen til Soga om oss!


Les NRK sin anmeldelse av forestillingen her.

Les programartikkelen her.

Medvirkende:

Portrett Øystein Martinsen

Øystein Martinsen

Trygve, Mannen

Portrettbilde av Bhkie Male.

Bhkie Male

Kenneth, Finn

Portrett Ragnhild Arnestad Mønness

Ragnhild Arnestad Mønness

Ho uten sminke, Mari (koreograf)

Fabian Christensen

Johannes, Geir, Læreren

Portrettbilde av Anna Ladegaard

Anna Ladegaard

Veronika, Mor til Anette

Portrett Mari Strand Ferstad

Mari Strand Ferstad

Charlotte, Katrine

Eline Hundstad Haugen

Ho med magetopp, Frisøren

Karen Ramstrøm Bjørkhaug og Emma Gundersen Jacobsen

Siri

Ea Sophie Hagerup og Mea Elvine Olsson Fjelldal

Anette

  • Varighet

    Ca. 1 time og 40 min uten pause