Knausgård har gjennom suksessen som forfatter blitt en vi ser og tolker vårt eget liv gjennom, og en som uttaler seg med stor vekt i det offentlige ordskiftet. Knausgårds store styrke er at han løfter fram og reflekterer rundt emosjonelt og sosialt ladde tema på en vakker og appellerende måte.

Nå blir Om våren, den tredje boken i Karl Ove Knausgårds encyklopedi til sin yngste datter, iscenesatt på Rogaland Teater i regi av Anders T. Andersen. Romanen fikk strålende mottakelser, og ikke uten grunn. Det er en nydelig og vis tekst, der klokskapen ligger i det ufullkomne og dypt menneskelige i livsgleden og livskrisen som utspiller seg i Knausgårds helt vanlige liv.

Regissør Anders T Andersen har dramatisert og bearbeidet boka og i hans sceneversjon er den nyfødte datteren, som Knausgård stilet boka til, blitt en ung kvinne (Harboe). Vi får et innblikk i hennes tanker, spørsmål og kommentarer til familiens indre liv og de vanskelige familieforholdene hun ble født inn i. Samtidig følger vi hovedpersonen, spilt av Torbjørn Eriksen, og hans eksistensielle livsskildring formet som et brev til sin tre måneder gamle datter.

Gjennom en dag om våren, fra soloppgang til solnedgang følger vi den strøm av små hendelser som utgjør våre liv, og om den himmelen våre liv utspiller seg under. Om våren er en forestilling om livets begynnelse, om lyset, men også om mørket.

Portrett Torbjørn Eriksen

Torbjørn Eriksen

Medvirkende

Eili Harboe

Eili Harboe

Medvirkende

Portrett Ragnhild Arnestad Mønness

Ragnhild Arnestad Mønness

Medvirkende

Portrett Marianne Holter

Marianne Holter

Medvirkende

Portettbilde av Ragnhild Tysse.

Ragnhild Tysse

Medvirkende

Roar Kjølv Jensen

Roar Kjølv Jenssen

Medvirkende

  • Varighet

    1 time og 30 minutter uten pause