Mesterlig – Aftenbladet
Den beste jeg har sett – Klassekampen
Tett på teksten og dypt ned i sjelen – Aftenposten
Kraftfull – NRK Rogaland
Betar og bergtar – Rogalands avis
En fryd å oppleve – Dagbladet

Det handler altså om det aller mest berømte stykket av tidenes mest spilte dramatiker på Hovedscenen for tiden. Og vi har vært vitne til en aldri så liten Hamlet feber i Stavanger. Regissør Kjersti Horn har valgt å sette opp Hamlet i fullversjon og lar hele stykkets handling utspille seg. Det har ført til stående ovasjoner fra både publikum og anmeldere etter premieren 30. august.

Kristin Aalen i Stavanger Aftenblad startet sin anmeldelse på følgende måte: «Det er sjelden at et teaterstykke varer i nesten fire timer og likevel har man ikke lyst til at det skal slutte. Regissør Kjersti Horn, hovedrolleinnehaver Torbjørn Eriksen og ensemblet for øvrig har skapt en storslått og medrivende forestilling av Shakespeares mest berømte tragedie». Hun kvitterte med en sekser på terningen og avsluttet med følgende oppfordring: «Løp av sted, folkens, og la dere gripe av årets største teaterbegivenhet».

Vær med når Rogaland Teater feirer den dramatiske tungvekteren Shakespeares 450 års jubileum. Shakespeare får den dag i dag blodet til å koke og hjertet til å synge hos teatergjengere verden over og vi hyller ham med Hamlet anno 2014 i regi av Kjersti Horn. Av alle William Shakespeares mesterverk, er historien om den danske prinsen det mest berømte. Hamlet har vist seg å ha evig liv på teaterscener verden over, og nå kan du oppleve Hamlet med Torbjørn Eriksen i hovedrollen på Hovedscenen.

Vi gjør oppmerksom på at forestillingsstart er kl 19:00 på hverdager og kl 17:30 på lørdager. Dette skyldes at hele Hamlet teksten blir spilt. Dette er unikt i teatersammenheng og en sjelden mulighet du ikke må gå glipp av!

Skuespillere

Portrett Torbjørn Eriksen

Torbjørn Eriksen

Hamlet

Portrett Anders Dale

Anders Dale

Claudius, Kongen av Danmark, Hamlets onkel

Mette Arstad

Mette Arnstad

Dronning Gjertrud, Hamlets mor

Roar Kjølv Jensen

Roar Kjølv Jenssen

Gjenferdet og den avdøde Kongen, Hamlets far

Portrett Even Stormoen

Even Stormoen

Polonius

Portrett Nina Ellen Ødegård

Nina Ellen Ødegård

Ofelia, Polonius datter og Laertes søster

Portrettbilde av Marko Kanic.

Marko Kanic

Gyldenstern, venn av Hamlet

Portrettfoto av Ole Christoffer Ertvaag

Ole Christoffer Ertvaag

Horatio, venn av Hamlet

Portrett Ragnhild Arnestad Mønness

Ragnhild Arnestad Mønness

Mønness som Rosenkrantz, venn av Hamlet

Per Kjerstad

Laertes, Polonius sønn og Ofelias bror

  • Varighet

    3 timer og 35 minutt ikl. pause