Det tøylesløse Berlin anno 1930 – datidens «sex and drugs and rockn´roll» – og de mørke politiske krefters ankomst har vist seg å være en god match siden musikalen Cabaret så dagens lys på 1960-tallet. Sammen med et stort ensemble skal regissør Martin Lyngbo i vinter gjenskape denne frodige/livsbejaende historien om en by som taper sin uskyld.

Berlin i «de glade 20 og 30 åra» var verdens hippeste by, hvor alle søkte lykken! Byen var preget av et fascinerende miljø, som var forlokkende og avskrekkende på samme tid. Til denne hovedstaden, i et ruinert wanna-be-imperium, ankommer amerikaneren Cliff Bradshaw. At kontrastene er store mellom det frigjorte kunstnermiljøet og samfunnet for øvrig i 1930-tallets Berlin, får den amerikanske forfatteren erfare når han flytter inn på et slitent pensjonat. Han blir dratt inn i Berlins heftige natteliv, der han møter og forelsker seg i Cabaretsangerinnen Sally Bowles fra den dekadente nattklubben Kit Kat Club.

Sydende liv, lyst, latter og begjær danner bakgrunnen for en lidenskapelig kjærlighetshistorie i skyggen av fascisme og jødehat. Nazistenes fremmarsj og ferden mot undergangen kaster dog sin mørke skygge over kjærligheten og vi blir vitne til den gradvise overgangen fra lystig sensualisme til en langt mer bastant takt.

Men verdens undergang er ennå ikke garantert, og i og rundt nattklubben Kit Kat Klub skal det festes i en tid preget av fandenivoldskhet og forsert lykke!

CABARET
Book by Joe Masteroff
Music by John Kander – Lyrics by Fred Ebb

Based on the play by John van Druten and Stories by Christopher Isherwood
Originally Produced and Directed by the New York stage by Harold Prince
Teaterforlag Nordiska PpS – København

Portrettbilde av Mareike Wang

Mareike Wang

Sally Bowles

Portrett Marianne Holter

Marianne Holter

Fräulein Schneider

Portrett Even Stormoen

Even Stormoen

Herr Schultz

Portrett Ragnhild Arnestad Mønness

Ragnhild Arnestad Mønness

Frenchie

  • Varighet

    Ca 2 timer og 30 minutter inkl pause