Portrett Espen Hana

Espen Hana

Espen Hana arbeidet som musiker for Rogaland Teaters barneteater, før han i 1988 begynte på Statens Teaterhøgskole. I 1991 vendte han tilbake til hjembyen, hvor han debuterte på Rogaland Teater som Christy Mahon i John M. Synges Helten på den grønne øya.

Blant andre store roller Hana har spilt ved Rogaland Teater er Vevgeny i Brian Friels dramatisering av Turgenjevs Fedre og sønner (1992), Konfransieren i Cabaret (1993), Chris i Arthur Millers Alle mine sønner (1995), Tom Robson i Kiellands Garman og Worse (1997), Tørres i Tørres Snørtevold av Harald Tusberg (1999), Jeppe i Holbergs Jeppe på Bjerget (2000) og tittelrollen i Bullshot Crummond (2002).

Våren 2003 medvirket Hana i Den Nationale Scenes oppsetning av I blanke messingen. Samme år var han å se på Rogaland Teater som Che i musikalen Evita, James Tyrone jr. i Eugene O’Neills Måne for livets stebarn (2004) og Mesteren/Jeshua i Bulgakovs Mesteren og Margarita (2005). Høsten 2005 gjestet han igjen Den Nationale Scene, da han medvirket i Jan Eggum-musikalen På’an igjen. Espen spilte Werner Bruun i Pinocchios aske, Hjalmar Ekdal i Villanden og Per i Skyfri Himmel ved Rogaland Teater (2006) . Samme år spilte han Dommeren i Bømlo Musikallaugs oppsetning av Chess.

Hana er dessuten kjent som komponist, entertainer og plateartist. I 2007 spilte han sammen med Karoline Krüger og Atle Halstensen i den musikalske forestillingen Da Hana møtte henne. Våren 2009 medvirket han i den norske Grand Prix-finalen, før han gjestet teatret med urpremiere på forestillingen Stolt som en Hana i Teaterhallen og på Hovedscenen. Han spilte Kaptein von Trapp i Sola kulturhus’ The Sound of Music og medvirket i Firmafesten på Rogaland Teater (2010). Våren 2011 spilte han Anton Sommerfeldt i Treningstimen av Ari Behn. Høsten 2011 var Hana å se i jubileumsforestillingen Elisa og Jens, om dikteren Jens Zetlitz på Gaffel og Karaffel. Han var i 2012 å se som Fader Martin i Kaizers Orchestra-stykket Sonny på Hovedscenen og våren 2015 i Femti flotte år med Frode Kommedal.

Du kan lese intervjuet av Espen Hana i Teatermagasinet.

Foto: Stig HåvardDirdal

Har medvirket i: