Shakespeare får den dag i dag blodet til å koke og hjertet til å synge hos teatergjengere verden over og nå har regissør Glenn Andre Kaada og scenograf Sven Haraldsson gitt seg i kast med tidenes mest kjente kjærlighetstragedie – Romeo og Julie. De er trofaste mot deres kjærlighetshistorie, men verken idealiserer eller fastholder den unge kjærligheten som noe rent og uskyldig. Kjærligheten mellom Romeo og Julie blander jorden og himmelen og er deres store opprør. Den er grenseløs og livskraftig men har samtidig uhyggelige konsekvenser. For den udødelige kjærligheten faller paradoksalt nok sammen med dødsdriften.

Ole Christoffer Ertvaag og Ingrid Giæver spiller hovedrollene i en ambisiøs, intens og fysisk iscenesettelse av det lidenskapelige dramaet.

I et univers av kaos og forfall hører de to stridende familiene Montague og Capulet hjemme. De lever tett innpå hverandre og befinner seg på rangstigens laveste trinn. I et slikt miljø blir kjærligheten lik en løvetann som presser seg gjennom asfalten av ren faenskap og livsnødvendighet.


Til tross for det eldgamle fiendskapet mellom familiene Montague og Capulet innleder Romeo og Julie en forbudt romanse. Presten Lorenzo går med på å vie dem, i håp om at det skal få en slutt på feidene mellom de to familiene. Men Julie er allerede lovet bort til en ung beiler, og presten klekker ut en desperat plan for å sikre Romeo og Julies kjærlighet.

Romeo og Julie er en historie om en dragning mellom to sjeler som blir så sterk at den forbigår både livet og døden. Hånd mot hånd, kropp mot kropp, sjel mot sjel smelter de to sammen – i verdenshistoriens ultimative ungdomstragedie.

Portrettfoto av Ole Christoffer Ertvaag

Ole Christoffer Ertvaag

Romeo Montague

Portrett Espen Hana

Espen Hana

Escalus

Portrett Nina Ellen Ødegård

Nina Ellen Ødegård

Mercutio

Portrett Anders Dale

Anders Dale

Lorenzo

Portrett Even Stormoen

Even Stormoen

Herr Capulet

Portrett Marianne Holter

Marianne Holter

Fru Capulet

Portrettbilde av Marko Kanic.

Marko Kanic

Herr Montague

Magnus Rostad

Paris

Portrett Svein Solenes

Svein Solenes

Tybalt/Apotekeren

  • Varighet

    2 timer og 15 minutter inkl pause