Hjemkomsten er et av forrige århundres betydeligste teaterstykker og Harold Pinters gjennombrudd. Det er av mange regnet som Pinters beste, og har gått inn i historien som en moderne klassiker.

Hjemkomsten er et stykke om vår sivilisasjon og kultur, spilt ut innenfor en liten familie. Familiedramaet handler om barndommens lukkede rom, som vi aldri slipper ut av og som vi alltid vender tilbake til.

Det hviler gåtefull uhygge over denne svarte komedien, en verkebyll på bristepunktet til å sprenges. Vi møter en familie bestående av menn. «Patriarken» Max har tre sønner han kuer som best han kan. En er hallik, en er bokser, den tredje har gjort lykke i Amerika. En natt kommer den vellykkede eldstesønnen Teddy på visitt fra Amerika med sin vakre kone Ruth, som ingen har hørt om. Og det er når en kvinne ankommer denne maskuline trykkokeren at verkebyllen begynner å lekke.

Dette er ingen A4-familie. Det skytes fra hofta og smeller med en treffsikkerhet og brutalitet som kan såre de fleste og gi langvarige skader. Men i denne familien preller kulene av. Her utspiller det seg en rå maktkamp, ikke bare i det som sies, men i det som ligger bak, under og mellom ordene. Alle spiller det samme spillet, og ingen lar seg skremme.

Nobelprisvinneren Harold Pinters maskuline maktdrama er både brutalt og urovekkende, humoristisk og absurd, og i denne dystre mannsverden er det ikke lyset som dyrkes.


Portrett Even Stormoen

Even Stormoen

Max

Portrett Espen Reboli Bjerke

Espen Reboli Bjerke

Lenny

Portrett Espen Hana

Espen Hana

Sam

Gorm Grømer

Joey

Portrett Øystein Martinsen

Øystein Martinsen

Teddy

  • Varighet

    1 time og 45 minutter uten pause