Mareike Wang

Mareike Wang ble uteksaminert skuespiller, BA (Hons), ved The Liverpool Institute for Performing Arts i 2006. Etter endt utdannelse bodde og jobbet hun i London i to år, hvor hun blant annet spilte rollen som Mirandolina i Dinner At Mirandolina´s, Belle i Beauty and the beast og Feste i Shakespeares Twelfth night.

Sommeren 2008 flyttet hun hjem til Norge. Her har hun blant annet vært å se som indianerpiken Pepita i Bentein Baardsons oppsetning Taube – En Musikalsk Forestilling, som ble spilt på Edderkoppen Teater i Oslo. På Rogaland Teater har Wang tidligere medvirket i Little Shop of Horrors, Little Me og Eventyr i Landskap, samt samarbeidsproduksjonen SNDS CITY i Sandnes kulturhus. Hun har også jobbet på Rogaland Teater som stemme- og sangpedagog ved Barne- og ungdomsteatret.

Våren 2011 var Wang å se i Haugtussa, og hun var produsent og skuespiller i forestillingen Last call – En tenkt time i Eva Cassidys liv i Teaterhallen. Wang har vært å se i NRKs relasjonskomedie Schmokk og i Rogaland Teaters Peer Gynt. Hun spilte i 2012 Kunstfuglen i Nattergalen og Victoria Sudine Constanze i Kaizers Orchestra-stykket Sonny. Hun var i 2012 aktuell i Festen på Hovedscenen. Samme år var hun å se i Teaterkonsert Mozart. Wang var i 2013 aktuell som Josephine i Teaterkonsert Beethoven. I 2014 spilte hun i Blodig Alvor.

​Foto: Stig Håvard Dirdal