Noen vil huske at Rogaland Teater hadde musikalen på programmet for 27 år siden. Den gang var det en europapremiere. Musikalen hadde da gjort stor suksess i USA på begynnelsen av 80-tallet. Siden den gang er det laget film og Little Shop of Horrors spilles jevnlig over hele verden.

Little Shop of Horrors er en skrekkmusikal som både barn, ungdom og voksne fryder seg stort over. Den har en fantastisk handling, herlige rollekarakterer og vidunderlige sanger, og representerer amerikansk musikalhåndtverk på sitt aller beste. Opphavsmennene, Alan Menken og Howard Ashman, fikk sitt store gjennombrudd med denne musikalen og er senere kjent fra suksesser som Skjønnheten og Udyret og Den lille Havfruen.

Handlingen i Little Shop of Horrors er frydefullt grusom: Vi møter Seymour Krelbourn, en nerd som jobber i en blomsterbutikk og som er opptatt av sjeldne planter. Han inngår en pakt med en liten plante for å vinne jenta han elsker. Men den merkelige planten trenger imidlertid blod for å overleve.

Når Little Shop of Horrors har overlevd så mange år er det fordi den forteller en historie om mennesket som inngår en pakt med djevelen. Det er et tema vi kjenner fra Ibsens Peer Gynt, der Peer inngår en pakt med Dovregubben og fra Goethes Faust. Temaet berøres også i filmer som Star Wars.

Vi er stolte over å kunne presentere Little Shop of Horrors med en gjesteartist som Erik Røe som selveste «Planten» i tillegg til eget ensemble.

Lars Funderud Johannessen

Seymour Krelbourn

Portrettbilde av Mareike Wang

Mareike Wang

Chiffon

Portrett Marianne Holter

Marianne Holter

Audrey

  • Premiere

    30. januar 2010

  • Varighet

    2 timer 30 minutter inkl. pause