Et trekantdrama

Som husdramatiker ved Schaubühne i Berlin har stjerneskuddet Marius von Mayenburg gjort seg kjent for sin hardkokte samfunnskritikk og sine skarpe skuespill. Han regnes i dag som en av Europas mest interessante dramatikere. Publikum i Stavanger har blitt provosert av og lekt med både i PANG og Perpleks. Sistnevnte ble belønnet med Heddapris for Årets forestilling i 2014 og hele ensemblet fikk pris for Særlig kunstnerisk innsats. I høst rykker skuespiller Øystein Martinsen ut av ensemblet og inn i registolen når vi presenterer Mayenburgs nyskrevne psykologiske dramakomedie EKS i Teaterhallen.

Som stykkets tittel hinter til er EKS et trekantdrama – et tragikomisk sådan, hvor kjærlighetens vilkår på 2000-tallet blir satt under lupen. Vi møter Sibylle og Daniel, som er et par med «et godt møblert hjem». Hun er lege og han er arkitekt og de har to små barn i barnehagen. Utad fremstår de som det perfekte par med en perfekt familie. Men dette glansbilde av sosial og økonomisk vellykkethet er i ferd med å slå voldsomme sprekker. Forholdet er preget hverdagsirritasjon, som fører til høy temperatur i kranglene mellom de to og en stadig større kløft i ekteskapet. Der Sibylle fremstår som en slags familiesfærens prosjektleder fra helvete er Daniel blitt egosentrisk, arrogant og selvopptatt.

En kveld dukker plutselig Daniels eks, Franziska, opp etter å ha mistet sin nåværende partner. Og med det starter en marerittaktig natt der påstander, avsløringer og ydmykelser flyter opp til overflaten. Det er heldigvis ikke hverdagskost at folk får eksen på besøk nattestid, men skjer det, er det kanskje ikke så rart om det som allerede ulmer i et ekteskap, tar litt ekstra fyr.

Gled deg til et fengslende og vitalt kammerspill som er gjenkjennelig og trist men samtidig veldig underholdende. Og det er vel ingenting vi ler så godt av som en skikkelig morsom tragedie!

Velkommen til EKS!

Les mer om forestillingen i vårt Teatermagasin her.

Dramakort
Portrettbilde av Svein Solenes.

Svein Solenes

Daniel

Portrettbilde av Mari Strand Ferstad.

Mari Strand Ferstad

Sibylle

Portrettbilde av Mareike Wang.

Mareike Wang

Francizka

  • Premiere:

    10. november