I vår rigger vi oss igjen til med det storslåtte, klassiske kostymedramaet og overflødighetshornet Maria Stuart. Dette er fortellingen om en sinnsopprivende maktkamp mellom to av den europeiske historiens mytologiske kvinneskikkelser. I det ene ringhjørnet den frigide, protestantiske og kroppspansrede Elizabeth den første av England. Og i motsatt hjørne den fengslende, katolske femme fatale Maria Stuart av Skottland.

Vi er i England. I det herrens år 1568. Reformasjonen har rystet Europa og sårene er fortsatt vidåpne. Elisabeth den første sitter på Englands trone. Splittelsen mellom tilhengere av to kongeslekter, mellom katolikker og protestanter ulmer i folket. Ikke minst fordi Maria Stuart, katolikken og Elisabeths søskenbarn, har vært fengslet under Elisabeths kommando i snart tjue år. Under denne tiden har flere katolikker forsøkt å ta makten, ødelegge regjeringen og drepe Elisabeth. Er det Maria som står bak, og som styrer et katolsk opprør fra sitt fangested?

Elisabeths rådgivere vil henrette Maria, men Elisabeth vegrer seg. Å drepe en annen dronning har hun vel ikke rett til? Og hvilket signal vil det sende til den katolske delen av befolkningen og ikke minst til de katolske stormaktene Frankrike og Spania?

Det er duket for renkespill, sladder, funnet og tapt kjærlighet og ikke minst rå maktkamp når Maria Stuart og Elisabeth den første møtes på Hovedscenen igjen i vår.

Portrett Nina Ellen Ødegård

Nina Ellen Ødegård

Elisabeth, dronning av England

Portrett Helga Guren

Helga Guren

Maria Stuart, dronning av Skottland

Portrett Anders Dale

Anders Dale

Robert Dudley, greve av Leicester

Portrett Svein Solenes

Svein Solenes

Amias Paulet

Portrett Leo Magnus De La Nuez

Leo Magnus de la Nuez

Mortimer

Gorm Grømer

William Cecil, baron av Burleigh

Portrettbilde av Mareike Wang

Mareike Wang

Hanna Kennedy

Portrettbilde av Kasper Skovli Botnen.

Kasper Skovli Botnen

Grev Aubespine

Portrettfoto av Matias Kuoppala

Matias Kuoppala

Talbot, greve av Schrewsbury

  • Varighet

    2 timer og 30 min inkl pause