Når Shakespeares mest spilte stykke En midtsommernattsdrøm settes opp på Hovedscenen i høst, blir det forviklinger, komedie og kaos i kjærlighetslivet. Stykket er en hyldest til drømmens kraft og et av William Shakespeares aller mest spilte stykker. Her handler det om alt det ukontrollerbare som våkner til liv om natten.

Intriger

I Shakespeares herlige forviklingskomedie er handlingen lagt til Athen, midt i forberedelsene til hertugens bryllup. Hermia, datteren til en av hertugens ansatte, nekter å la seg tvangsgifte med den unge Demetrius, og risikerer å måtte bøte med livet. Hun flykter ut i skogen med sin elskede Lysander. Venninnen Helena er håpløst forelsket i Demetrius og i et desperat forsøk på å få ham, røper hun Hermias fluktplaner. Når Demetrius setter av gårde for å finne sin forlovede følger den forsmådde Helena etter.

Men de fire unge elskende er ikke alene i skogen. En heller tvilsom teatertrupp, bestående av fire arbeidere, øver på underholdningen til hertugens bryllup. Stjernen i truppen blir i likhet med de forelskede ungdommene offer for maktkampen og sjalusifeiden mellom Alvekongen Oberon og hans dronning Titania. I den magiske skogen er det alvene som rår og en ekte kjærlighetsjakt mellom mennesker og alver begynner å utspille seg, anført av alvekongen Oberon og hans tjener, kjærlighetstricksteren, Puk.

I nettene opp til Hertugens bryllup vendes og dreies alle aspekter av kjærligheten, og i den magiske skogen er alle overlatt til naturens uforutsigbarhet. Her får de oppleve forelskelsens lunefulle vesen som både bittersøt og fatal.

En midtsommernattsdrøm er et raust virvar om kjærlighetens sorger og komplikasjoner, men ikke minst gleder!

Anmeldelser

«Igjen og igjen blir jeg imponert av Rogaland teater – et teaterhus som leverer nesten bedre enn vi fortjener», skrev kulturredaktøren i Aftenbladet etter premierene på En midtsommernattsdrøm og Åpenbaringen.

Og han er ikke alene om å være begeistret, for de gode anmeldelsene har bokstavelig talt trillet inn til En midtsommernattsdrøm. Hans kollega Jan Zahl mente «En midtsommernattsdrøm «har alt du kan be om av eit teaterstykke. Dette må du sjå», var hans oppfordring, og ga full pott og seks øyne på terningen. Les anmeldelse her

Også hos Dagbladet innkasserte En midtsommernattsdrøm en sekser. «Teaterfryd!» var overskriften på anmeldelsen. «En forestilling som får deg til å lene deg tilbake i setet og tenke: «Slapp av, her er du i gode hender», skrev Andreas Wiese. Les anmeldelse her

Marianne Terjesen i Norsk Shakespeare Tidsskrift fant også frem superlativene i sin anmeldelse og mente En midtsommernattsdrøm var «morsomt, rørende, bittelitt skummelt – og ikke minst slående vakkert». Les anmeldelse her


Portrett Nina Ellen Ødegård

Nina Ellen Ødegård

Puck

Portrett Ingrid Rusten

Ingrid Rusten

Hermia

Lars Berge

Lysander

Jacob Vigeland

Jacob Vigeland

Demetrius

Portettbilde av Ragnhild Tysse.

Ragnhild Tysse

Helena

Ulrikke Døvigen

Hippolyta/Titania

Portrett Espen Reboli Bjerke

Espen Reboli Bjerke

Thesevs/Oberon

Portrett Marianne Holter

Marianne Holter

Egevs/Erteblomst

Portrettbilde av Marko Kanic.

Marko Kanic

Peter Nagl/Prologus/Spindelvev

Jonas Digerud

Jonas Digerud

Nikolaj Rumpe/Pyramus/Esel

Portrettfoto av Matias Kuoppala

Matias Kuoppala

Harald Hamre/Sennepsfrø/Løve/Mur

Portrettbilde av Mareike Wang

Mareike Wang

Siri Sikvalderkål/Thisbe/Møll (Fnugg)

  • Varighet

    2 timer og 20 minutter inkl pause