Alltid nyttig alltid relevant

I vår kan du se frem til en serie av Teatersalonger på Hovedscenen! Vi har nemlig inngått er ferskt og fruktbart samarbeid med Janne Stigen Drangsholt og Therese Eide. De skal hjelpe deg med å tette eventuelle kunnskapshull du måtte ha i forbindelse med litteraturhistorie, forfattere og tematikker knyttet til forestillinger mm!

I Teatersalong Lang dags ferd mot natt tar Eide og Drangsholt tematiske grep og ser nærmere på hvordan familien er blitt behandlet i litteraturen. I denne forbindelse finnes det vel knapt et mer passende stykke å ha som utgangspunkt enn Eugene O’Neills psykologiske drama om familien Tyrone.

Lang dags ferd mot natt er som kjent et teaterstykke som utforsker familiens kompliserte dynamikk, men har du tenkt på at familierelasjoner også er utgangspunktet for de fleste greske tragediene? I denne teatersalongen utforsker vi i hvilken grad slike relasjoner har vært fokuset for fortellinger til alle tider og trekker linjer helt fra begynnelsen og frem til i dag. På veien skal vi stille spørsmål som – er det heksa som er den største trusselen? Hvorfor kan vi ikke bare være greie med hverandre? Og er Karl Ove Knausgård vår tids «engel i huset»?

Janne Stigen Drangsholt er professor i engelsk litteratur og forfatter, og er best kjent for trilogien om Ingrid Winter. Therese G. Eide fanger effektivt essensen av hverdagslivet i stripeserien «Intet nytt fra hjemmefronten», og har gitt ut flere tegneseriebøker. Drangsholt og Eide har også samarbeidet om boken Fra Shakespeare til Knausgård – 66 klassikere du naturligvis har lest.

Du kan se frem til god stemning, latter og lærdom når Drangsholt forklarer og Eide illustrerer det hele med sin humoristiske strek i Teatersalong Lang dags ferd mot natt på Hovedscenen i mars!

PS: Etterpå kan du enkelt briljere med nyervervet kunnskap i alle sosiale lag!

Velkommen!

  • Varighet

    1 time