Russisk litteratur – en gullalder, en sølvalder, streng sensur, tøvær, glasnost og dystopi!

Janne Stigen Drangsholt og Therese Eide tok en fullpakket sal med storm forrige gang de gjestet oss! Den gangen gikk de «all in» på å oppdatere Ibsens innsats som dramatiker. Dette bidro til å redusere Ibsen-forvirringen i samfunnet og ga publikum muligheten til enkelt å briljere med nyvunnet kunnskap i alle sosiale lag (uten å avsløre at de ikke hadde lest verkene….) 

14. januar er de tilbake på Hovedscenen. Stykket viser oss hvor viktig det er å ha et avklart forhold til fortiden, dersom man skal kunne handle ansvarlig i nåtiden. Stykket minner oss også om hvor viktig litteraturen er for å skape et rom der vi anspores til å reflektere kritisk og tenke selv. I den forbindelse tar Janne og Therese oss med på en rekordkjapp og medrivende gjennomgang av russisk litteratur. Janne Stigen Drangsholt og Therese Eide stiller grunnleggende spørsmål, som når begynte den, egentlig? Er Pushkin den russiske Shakespeare? Finner vi spesielt mange bjørner i disse fortellingene? Og hvor passer Tsjekhov inn i det hele? Det blir både latter og lærdom når Drangsholt forklarer og Eide illustrerer det hele med sin humoristiske strek.

Det kan fort bli utsolgt! Book derfor din billett i god tid så er du sikker på å få tettet eventuelle kunnskapshull du måtte ha i forbindelse med russisk litteratur! 

Janne Stigen Drangsholt er professor i engelsk litteratur og forfatter, og er best kjent for trilogien om Ingrid Winter. Therese G. Eide fanger effektivt essensen av hverdagslivet i stripeserien Intet nytt fra hjemmefronten, og har gitt ut flere tegneseriebøker. Drangsholt og Eide har også samarbeidet om boken Fra Shakespeare til Knausgård – 66 klassikere du naturligvis har lest.

Start Teaterlunsj kl 14:00 i foajeen.

Start Teatersalong kl 16:00 på Hovedscenen.

Litteraturen er til for å skape et rom der vi anspores til å reflektere kritisk og tenke selv.
  • Varighet

    Teatersalongen starter kl 16:00 med 1 times varighet. Det blir teaterlunsj i forkant fra kl 14:00.