At mennesker har denne enestående evnen til å fortrenge det ubehagelige og heller fokusere på det likegyldige og underholdende visste Tjekhov, og derfor skrev han Kirsebærhagen som en komedie. Regissør Ole Anders Tandberg tar Tjekhovs evig aktuelle stykke og trekker paralleller inn i vår tid. I Kirsebærhagen handler det om å miste fotfeste i en verden i forandring, og et feststemt ensemble er klar til å kaste seg ut i et forsøk på å løse det evige dilemmaet: Hvordan kunne mele sin egen kake og ikke putte mer i munnen enn man kan gape over?

 
Det går latterlig dårlig på første klasse i Kirsebærhagen, der godseier Ranevskaja og hennes aristokratiske familie trues av konkurs og familieeiendommen, med den vakre og enorme kirsebærhagen, står i fare for å bli solgt på tvangsauksjon. 
 
Løsningen kunne være å selge hele molevitten mens det ennå er tid. Det gjennomtenkte og fornuftige forslaget fremsettes av den nyrike oppkomlingen Lopakhins, som har virkelighetsfornemmelse nok til å se realitetene i øynene – og veien ut av krisen. Men i stedet for å handle, drukner familien, som er vant til det søte liv, sine bekymringer i rikelige mengder champagne, sløseri og tidsfordriv, mens de klamrer seg til minnene om verden av i går.

Kirsebærhagen er en forestilling, som er både komedie og drama, underholdning og tragedie. Men mest av alt er forestillingen et vibrerende og levende speil. Et speil som vi mennesker så desperat har bruk for, ettersom det eneste konstante i denne verden er forandringen.

Det blir brukt scenerøyk i forestillingen.
 

Dramakort

SKUESPILLERE

Portrettfoto av Christian Greger Strøm.

Christian Greger Strøm

Pjotr Sergejevitsj Trofimov

Portrettbilde av Nina Ellen Ødegård.

Nina Ellen Ødegård

Andrejevna Ranevskaja Ljubov

Anders Dale

Charlotta Ivanovna

Portrettbilde av Espen Reboli Bjerke.

Espen Reboli Bjerke

Jermolaj Aleksejevitsj Lopakhin

portrettbilde av Ingrid Rusten.

Ingrid Rusten

Varja

Portrettbilde av Anna Ladegaard.

Anna Ladegaard

Anja

Portrettbilde av Matias Kuoppala.

Matias Kuoppala

Semjon Pantelejevitsj Jepikhodov

Portrettbilde av Marianne Holter.

Marianne Holter

Dunjasja

Per Tofte

Per Tofte

Firs

Elg Elgesem

Elg Elgesem

Jasja

Jon Lockert Rohde

Jon Lockert Rohde

Leonid Andrejevitsj Gajev

  • Premiere

    9. november