Alltid nyttig – alltid relevant

I vår kan du se frem til en serie av Teatersalonger på Hovedscenen! Vi har nemlig inngått er ferskt og fruktbart samarbeid med Janne Stigen Drangsholt og Therese Eide. De skal hjelpe deg med å tette eventuelle kunnskapshull du måtte ha i forbindelse med litteraturhistorie, forfattere og tematikker knyttet til forestillinger mm!

I Teatersalong Catch-22 tar Eide og Drangsholt tematiske grep og ser nærmere på hvordan galskap er blitt behandlet i litteraturen. 

Catch 22 er en roman som utforsker den galskapen som finnes i aksen mellom samfunnet og subjektet. Galskap er et tema som til alle tider er blitt utforsket av litteraturen, gjerne som utgangspunkt for å finne ut av politiske, sosiale og religiøse spørsmål. I denne Teatersalongen skal vi dra linjer fra de første fortellingene og se om det kanskje er noen problemstillinger som går igjen. Og vi stiller spørsmål som – hvem er galest: drage eller ridder? Har vi egentlig språk til å uttrykke galskap? Og hvordan passer Ole Brumm inn i det hele?

Janne Stigen Drangsholt er professor i engelsk litteratur og forfatter, og er best kjent for trilogien om Ingrid Winter. Therese G. Eide fanger effektivt essensen av hverdagslivet i stripeserien «Intet nytt fra hjemmefronten», og har gitt ut flere tegneseriebøker. Drangsholt og Eide har også samarbeidet om boken Fra Shakespeare til Knausgård – 66 klassikere du naturligvis har lest.

Du kan se frem til god stemning, latter og lærdom når Drangsholt forklarer og Eide illustrerer det hele med sin humoristiske strek i Teatersalong Catch-22 på Hovedscenen i juni!

PS: Etterpå kan du enkelt briljere med nyervervet kunnskap i alle sosiale lag!

Velkommen!