Lars Funderud Johannessen

Lars Funderud Johannessen har sin skuespillerutdannelse fra blant annet Circle in the Square Theater School i New York, hvor han var ferdig i 2003.

Han har jobbet ved flere norske teatre, blant annet Teatret Vårt i Molde, hvor han var ansatt i to år. Her spilte han i blant annet Å temme trollet og Rickard III.

Funderud Johannessen har gjestet Agder Teater i blant annet Erobringen av Sydpolen, Den Stundesløse, Over Kvåsen og Fritt fall fra fjerde. Han har spilt i Brageteatrets oppsetninger Fluktbilen og Løperen, Riksteatrets oppsetning av Fyrtøyet, samt forestillingen Innhentet ved Festspillene i Bergen. Funderud Johannessen har også jobbet ved Det Norske Teatret. Han har i tillegg spilt i flere tv- og filmproduksjoner.

På Rogaland Teater har Funderud Johannessen vært å se som Morten Kruse i Kiellands Gift og som Teodor i Isaksens Maktå på Straen (begge i 2007). Under Eventyr i landskap på Lundsneset, Rogaland Teaters største satsning noen sinne, var Funderud en del av Z*O*N*E for korrigert realisme, i forestillingen Den fortapte familie. Eventyr i landskap var et av hovedprosjektene under europeisk kulturhovedstad Stavanger 2008.

Våren 2009 medvirket Funderud Johannessen i Stormen av William Shakespeare og deretter i den engelskspråklige take away-teaeterforestillingen Contractions, av Mike Bartlett. Høsten 2009 spilte Funderud Johannesen rollen som Nagg i Sluttspill av Samuel Beckett på Intimscenen. I 2010 spilte han Seymour Krelbourn i Little Shop of Horrors og samme år medvirket han i Jungelboken 2099. Funderud Johannessen var våren 2011 aktuell i Haugtussa. Høsten 2011 spilte han Knappestøperen i Peer Gynt og i BANK, i Norges Bank-bygget, før han våren 2012 medvirket i Misantropen. Høsten 2012 var han å se i Absolutt Shakespeare og i 2013 medvirket han i Shoot etterfulgt av Når enden er god er alltid godt. I 2014 var han aktuell i både Panikk i kulissene og Lille Eyolf.

Har medvirket i: