I vår fortsetter suksessen Lørdagsgodt, med spennende og morsomme teateropplevelser for de aller minste. Dermed kan barn i alderen tre til åtte år, foreldre og besteforeldre glede seg til nye, spennende teateropplevelser annenhver lørdag frem til forsommeren. Lørdagsgodt er teater for absolutt alle og like tilgjengelig som Netflix.

29. januar
Tatoveringen
Varighet 45 min

En voksen , tatovert mann forteller om sin reise i et fremmed land. Midt i en vannsklie dras han som en Alice i Eventyrland inn i en annen verden, begår et simpelt lovbrudd og tas til fange. En saktmodig konge og en høyst uberegnelig fangevokter vil statuere et eksempel og straffe gutten på det strengeste, men gutten begynner, akkurat som Sjerazade i 1001 natt, å fortelle eventyr. Ja, han må fortelle for livet.

Tatoveringen er humoristisk og ledig fortellerteater uten ytre staffasje der kjente fortellinger fra Asbjørnsen og Moe, Æsops fabler inngår i en livlig eventyrblanding i nært og levende samspill med det unge publikum. Med glimt i øyet framstiller skuespilleren tolv ulike karakterer og dyr, inkludert en særdeles glupsk hund. Og det ender godt.

Av: Lars Vik
Med: Tobias Vik
Produsert av: Teater Avvik
Co prod: Grenland Friteater
Støttet av Spenn.no, godkjent for DKS.

12. februar
Reisen til jordens hjerte
Varighet 35 min
Passer for barn fra 4 år.

Fortelling & lydkunst/musikk
Forteller: Marianne Stenerud
Komponist/musiker: Gunhild Seim

Kongen er trist. Han eier ingen glede lengre, men ved jordens hjerte vokser det en blomst som kan redde ham. Blomsten er gul som solen og rød som blodet. Veien til jordens hjerte går gjennom de underjordiskes verden, gjennom dvergenes rike, og gjennom ild og vann. Kongens datter, den gode og modige prinsessen vil forsøke å finne blomsten til sin far. Er det en umulig oppgave, eller vil hun klare det?

Forestillingen er inspirert av eventyret «Prinsessen som gikk til jordens hjerte» av Regine Normann

Gunhild Seim er komponist og musiker, med sans for utforskning og eksperimenter. Hun har blitt karakterisert som ”et boblende oppkomme og en fornyende kraft” (Sparebanken Vest Kunstnerstipend 2011) Hennes hovedinstrument gjennom mange år er trompet, men de siste årene har hun åpnet for andre lydkilder (inkludert elektronisk lyd og lydkunst) og møter mellom kunstarter.

Marianne Stenerud er en erfaren, lyttende og kreativ fortellerkunstner. Hennes spesialitet er oppsetninger for barn. Hun er fortellerkunstner på heltid og har i mer enn et tiår gjennomført mange forestillinger og turneer for barnehager, skoler og familier. Hun står oftest alene på scenen med fortellingene sine, men hun liker godt og utforske fortellerkunsten sammen med kunstnere fra andre sjangere.


26. februar
Den store fantasitesten

Klara jobber i administrasjonen. Hun er kledd i grått og har mistet fantasien sin. Hun skal bare inn på scenen for å hente den glemte mobilladeren sin, men oppdager til sin store forskrekkelse at hun avbryter skuespiller Amanda som er midt i forestilling foran barna. Amanda og Klara kommer i samtale. Amanda tar fantasitesten på henne, Klara stryker og dermed bestemmer Amanda seg for å ta henne med på en fantasijakt. Til slutt tar Amanda en siste fantasitest på Klara. Stryker hun denne gangen? Bli med å se!
Av og med: Amanda Tunsberg og Marie Kallevik Straume
Komponist og scenemusiker: Signe Irene Time
Med støtte fra: BUT, Asker Kulturhus, Musikkfondene, Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og Fond for lyd og bilde


12. mars
«Det var en gang …
– En improvisert eventyrstund med Espen Hana.

Espen Hana trenger kanskje ingen ytterligere presentasjon da han er en av Rogaland Teaters mest folkekjære skuespillere. Han spiller på mange strenger og har laget et knallgøy konsept for barn. Med fem barn, derav trillinger, i bagasjen sier det seg selv at Espen har hatt de beste rammer for å utvikle og finpusse på konseptet. Nå kan dere få være med når Espen improviserer eventyr og fortellinger for barna og lager sanger på sparket. Selv om Espen har underholdt med dette konseptet i mange år er hver forestilling helt unik og blir til der og da. Dette er gøy for både voksne og barn.

Foto av Espen Hana er tatt av Stig Håvard Dirdal

26. mars
Barneperformance med Bjørnen Ursula
– en sanselig, leken og forunderlig forestilling om og med en bjørn.

Har dere lyst til å møte en stor og myk bjørn med mye pels på? Er svaret ja, så kom på Lørdagsgodt 26. mars klokken 12:30, 14 og 15. Her treffer dere Ursula, som leter etter og undersøker fine steder og gode rom.
Ursula gleder seg til å besøke Rogaland Teater- og det gjør Grethe og Signe Irene også! Grethe vil ta barna med på lekne, teatrale og performative handlinger – og Signe Irene vil synge og spille sanger.
Forestillingen er som små iscenesettelser i rommet, med rekvisitter og saker. Viktige gjenstander som URSULA samler på, i en koffert, blant annet bjørnebilder og bjørnefigurer. Hun liker også bjørnesanger som «Bjørnen sover» og «Ole Brum», og rett som det er låner ofte Grethe sin kosebamse.
Ursula er glad i blåbær – og plutselig byr hun på blåbær og blåbærperformanslek.
Forestillingens uttrykksform er en sammenblanding av lek, musikk, teater og performans, og den inneholder mye involvering og interaksjon med publikum. Passer best for 3- 8 åringer.


23. april
Kortreist kunst fra Barne-og ungdomsteatret

Å høre eventyr er en magisk del av det å være barn. Og denne lørdagen har vi hentet kunstneriske krefter fra egen stab når vi inviterer til eventyrstund. Publikum får oppleve nyskrevne fortellinger forfattet av medlemmer i 4. klasse i Barneteaterklubben. Gjennom lek og fantasi har de i løpet av våren utarbeidet små eventyr som blir iscenesatt av medlemmene i 10-klasseklubben i Ungdomsteatret.

Opplev våre unge talenter på scenen!

  • Varighet

    Mellom 35 - 45 minutter