Vi feirer Fosse!

Vi har gått i allianse med Stavanger Jazzforum og sammen har vi lagt til rette for en feiring av Fosse med forestillingen Ro mitt hav! Det er ingen ringere enn norsk teaters grand old lady, Anne Marit Jacobsen, og en av våre fremste folkemusikere, Sinikka Langeland, som tar turen innom teatret.

«Ro mitt hav» av Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland er en poesi og sangsyklus som tar utgangspunkt i en diktsamlingen med samme navn. Boka er et utvalg av alle Jon Fosses lyriske tekster mens i forestillingen finnes også noen tekster fra andre samlinger.

En varm og humoristisk forestilling basert på Jon Fosses tekster.

Anne Marit Jacobsen er en av våre fremste og mest folkekjære skuespillere. Hun ble i 2019 bedt om å gi ut en diktsamling med tekster av Jon Fosse. Det var Fosse selv som ønsket dette. Tekster fra denne boka danner stammen i hennes forestillingsprosjekt Ro mitt hav.

Sammen med seg på scenen har Jacobsen en av våre fremste folkemusikere, Sinikka Langeland, som har komponert musikken til prosjektet. Langeland er vel etablert i både inn- og utland, med kantele som hovedinstrument – noe som gir muligheter både for instrumentalmusikk og som akkompagnement til lesing og sang. Hennes uttrykk er variert med et bredt spenn, noe som gir Fosses dikt en vakker ramme.

Siden 1986 har Fosse gitt ut en rekke diktsamlinger, blant annet Engel med vatn i augene, Auge i vind og Songar og Stein til stein. I lyrikken til Fosse er det fjord og fjell, regn og mørke, bølger og hav, hunder og engler. Fortid, nåtid og fremtid er slengt sammen, og grensen mellom liv og død er gjerne visket ut. 

På spørsmål om hvordan man skal lese diktene, har Fosse sagt: «Det er berre å lesa dei. Anten høyrer ein den tause musikken, eller så gjer ein det ikkje.» Skuespiller Anne Marit Jacobsen gått gjennom alle diktene til Jon Fosse, og valgt ut de hun liker aller best. De kan du oppleve i Ro mitt hav på Hovescenen i vår!

Ta lunsjen på teatret

Før matineforestillingen 30. mai får du muligheten til å innta en deilig lunsjbuffet fra Matmagasinet, som selvsagt kan kombineres med noe godt i glasset fra baren. På den måten får du påfyll av både fast, flytende og åndelig føde denne torsdag formiddag! Det vil vi påstå er et herlig kinderegg!

Prisen for lunsjen er kroner 250,- (inkluderer lunsjbuffet fra Matmagasinet og kaffe/the). Det er kun plass til 50 gjester i foajeen så her er det første han/hun/hen til mølla!

Om kunstnerne 

Anne Marit Jacobsen er en av de fremste skuespillerene i landet. Hun er kjent fra både teater, revy, fjernsyn og filmer og har vært skuespiller i over 50 år. Jacobsen er også en av de fremste Fosse-formidlerene her i landet.

Sinikka Langeland, sanger, kantelespiller, komponist, bandleder, 16 soloutgivelser, 7 på det tyske selskapet ECM. Hun har laget flere bestillingsverk, sist Sauna Cathedral for seks musikere blant annet framført på Jazz Berlin i oktober 2019.  

Arrangementet er et samarbeid med Stavanger Jazzforum!

  • Varighet

    1 time