Det er Matilda-feber i byen og det er nesten ikke flere billetter å oppdrive til vårens forestillinger! Derfor lanserer vi nå en ny runde med Matilda i 2025! Lørdag 27. april legges det ut billetter til nye forestillinger fra 12. februar til 5. april 2025.

Verdens minste heltinne

Roald Dahls fortelling om verdens minste heltinne ble omgjort til musikalen Matilda, som hadde urpremiere i 2010 på selveste Royal Shakespeare Company i Stratford upon Aven. Siden den gang har forestillingen blitt sett av over 10 millioner mennesker verden over, den har mottatt 99 internasjonale priser og er generelt en suksess uten sidestykke. Nå er turen endelig kommet til Stavanger og Rogaland Teater.

Matilda – the musical er en suksess uten sidestykke!

Fra øverste skuespillerhylle

Vi har plukket fra øverste skuespillerhylle og stiller med et frodig ensemble bestående av både voksne skuespillere og medlemmer fra Barne-og ungdomsteatret når Matilda og hennes entourage skal levendegjøres på Hovescenen i vår. 

Matilda spilles av de to 10-åringene Ragnhild Røsbak Sandemose og Marte Sirevåg Berge, mens Espen Hana skal transformere seg til den tyranniske Frk. Trunchbull. Vi får også se Mareike Wang, Svein Solenes, Espen Reboli Bjerke, Catharina Vu, Kim Fairchild, Matias Kuoppala, Mari Strand Ferstad og Kirsti Andersen på scenen sammen med de øvrige 24 medlemmene fra Barne- og ungdomsteatret!

En broket familie

Matilda handler om den lille, intelligente jenta – med overnaturlige evner – som dessverre er født inn i en helt fryktelig familie. Hun tilhører en av de svakeste gruppene i hele verden: barna. De som ikke har noe de skulle ha sagt og er bundet til de voksnes beslutninger og prisgitt normene de voksne har lagt. Det gjelder så sannelig også Matilda, som er dobbelt utsatt.

For den lille, modige og boklige Matilda er barn av sine foreldre, som er for selvopptatte og platte til å se hennes kvaliteter og fantastiske egenskaper. Hennes mor ville først ikke erkjenne at hun var gravid og var rasende da hun gikk glipp av en dansekonkurranse på grunn av fødselen. Og hennes far ble illsint da han fikk vite at han hadde fått en datter og ikke en sønn! Noe han fremdeles er harm over!

Å ta skjebnen i egne hender

Matilda innser derfor tidlig at hun ikke på noe tidspunkt vil oppleve et snev at kjærlighet verken fra sin halvkriminelle bilselgerfar eller sin skjønnhetssøkende mor. Så Matilda forsvinner inn i bøkenes fantasifulle verden og fordriver tiden på biblioteket i selskap med den omsorgsfulle/distré bibliotekaren Frk. Phelps.

Man skulle tro det ikke kunne bli verre, men så starter Matilda på skolen. Her regjerer den tyranniske rektoren Frk. Trunchbull, en gammel olympisk sleggekaster, som ofte benytter seg av et bur når elevene skal straffes. Men Matilda er ikke en jente som finner seg i urettferdighet og sammen med sine nye skolekamerater beslutter hun seg for å gjøre opprør.

Aldersgrense

Den skal tidlig krøkes som god krok skal bli, og ingenting gleder oss mer enn å skape gode barndomsminner for oppvoksende generasjoner. Men vi setter pris på at dere er obs på hvilken alder forestillingene våre anbefales for og husk at også babyer innbefattes av aldersgrensen. På den måten får både de små, de midt imellom og de store en god opplevelse i teatersalen.

På Matilda har vi satt anbefalt aldersgrense til 6 år.

Teatret som møteplass

Teatret er mulighetenes fest og her skal det være noe for enhver smak! Derfor arbeider Rogaland Teater med å tilby forestillinger som er både annerledes, spennende, øyeåpnende, tilkoblende og avkoblende. Samtidig skal teatret være en møteplass for mangfold og inkludering.

Døveforeningen i Stavanger/NAV tolketjenesten tegnspråktolker forestillingen 30. mai.

Ragnhild Røsbak Sandemose

Matilda

Marte Sirevåg Berge

Matilda

Espen Hana

Frk Trunchbull

Espen Reboli Bjerke

Mr. Wormwood

Mari Strand Ferstad

Mrs. Wormwood

Mareike Wang

Miss Honey

Svein Solenes

Utbryterkongen/lege

Kim Fairchild

Mrs. Phelps

Catharina Vu

Akrobaten

Matias Kuoppala

Rudolpho

Kirsti Lucena Medalle Andersen

ENSEMBLE / SWING

Medvirkende fra Barne- og ungdomsteatret

LAG ALPHA:
MATILDA: MARTE SIREVÅG BERGE
LAVENDEL: EDITH VICTORIA ØDEGÅRD DALE
AMANDA: SAGA MØLLER-NESSA
HORTENSIA: MATHILDE T. BERGE
ALICE: JOHANNE JORDANSON SØYLAND
BRUCE: EMIL FOTLAND KOLSTØ
NIGEL: ELLIOTT VATNALAND
ERIC: NILS ELIAS LEA OLSEN
TOMMY: OLAV SJØEN FREDVIK
MAX / MICHAEL: VILJA HOLTER FUGELLI
ROBIN: SONDRE VERVIK TOU
OLIVIA: ALVA GJERSTAD-SØRENSEN
AUGUSTUS: ELIA ELLINGSEN

LAG OMEGA:
MATILDA: RAGNHILD RØSBAK SANDEMOSE
LAVENDEL: ANNA BORMANN
AMANDA: BENITA RANJBAR-KALVIK
HORTENSIA: ELLA LOUISE HAGERUP
ALICE: FILIPPA JOHANNE HERMEZ
BRUCE: KASSANDER TVEITEN SOLTVEDT
NIGEL: ARNT MAGNUS ÅRVIK
ERIC: BENJAMIN GRØNÅS MØLLER
TOMMY: KRISTIAN VEGGELAND
MAX / MICHAEL: EMIL MIDDELTHON
ROBIN: SELMA VAULA BRÅTEN
OLIVIA: MILLA HAUSKEN
AUGUSTUS: BIRK VAULA BRÅTEN


  • Varighet

    2 timer og 20 min inkl pause

  • Varighet

    2 timer og 20 min inkl pause