Verdens minste heltinne

Roald Dahls fortelling om verdens minste heltinne ble omgjort til musikalen Matilda, som hadde urpremiere i 2010 på selveste Royal Shakespeare Company i Stratford upon Aven. Siden den gang har forestillingen blitt sett av over 10 millioner mennesker verden over, den har mottatt 99 internasjonale priser og er generelt en suksess uten sidestykke. Nå er turen endelig kommet til Stavanger og Rogaland Teater.

Matilda – the musical er en suksess uten sidestykke!

Fra øverste skuespillerhylle

Vi har plukket fra øverste skuespillerhylle og stiller med et frodig ensemble bestående av både voksne skuespillere og medlemmer fra Barne-og ungdomsteatret når Matilda og hennes entourage skal levendegjøres på Hovescenen i vår. 

Matilda spilles av de to 10-åringene Ragnhild Røsbak Sandemose og Marte Sirevåg Berge, mens Espen Hana skal transformere seg til den tyranniske Frk. Trunchbull. Vi får også se Mareike Wang, Svein Solenes, Espen Reboli Bjerke, Catharina Vu, Kim Fairchild og Mari Strand Ferstad på scenen sammen med de øvrige 24 medlemmene fra Barne- og ungdomsteatret!

En broket familie

Matilda handler om den lille, intelligente jenta – med overnaturlige evner – som dessverre er født inn i en helt fryktelig familie. Hun tilhører en av de svakeste gruppene i hele verden: barna. De som ikke har noe de skulle ha sagt og er bundet til de voksnes beslutninger og prisgitt normene de voksne har lagt. Det gjelder så sannelig også Matilda, som er dobbelt utsatt.

For den lille, modige og boklige Matilda er barn av sine foreldre, som er for selvopptatte og platte til å se hennes kvaliteter og fantastiske egenskaper. Hennes mor ville først ikke erkjenne at hun var gravid og var rasende da hun gikk glipp av en dansekonkurranse på grunn av fødselen. Og hennes far ble illsint da han fikk vite at han hadde fått en datter og ikke en sønn! Noe han fremdeles er harm over!

Å ta skjebnen i egne hender

Matilda innser derfor tidlig at hun ikke på noe tidspunkt vil oppleve et snev at kjærlighet verken fra sin halvkriminelle bilselgerfar eller sin skjønnhetssøkende mor. Så Matilda forsvinner inn i bøkenes fantasifulle verden og fordriver tiden på biblioteket i selskap med den omsorgsfulle/distré bibliotekaren Frk. Phelps.

Man skulle tro det ikke kunne bli verre, men så starter Matilda på skolen. Her regjerer den tyranniske rektoren Frk. Trunchbull, en gammel olympisk sleggekaster, som ofte benytter seg av et bur når elevene skal straffes. Men Matilda er ikke en jente som finner seg i urettferdighet og sammen med sine nye skolekamerater beslutter hun seg for å gjøre opprør.

Aldersgrense

Den skal tidlig krøkes som god krok skal bli, og ingenting gleder oss mer enn å skape gode barndomsminner for oppvoksende generasjoner. Men vi setter pris på at dere er obs på hvilken alder forestillingene våre anbefales for og husk at også babyer innbefattes av aldersgrensen. På den måten får både de små, de midt imellom og de store en god opplevelse i teatersalen.

På Matilda har vi satt anbefalt aldersgrense til 6 år.

Teatret som møteplass

Teatret er mulighetenes fest og her skal det være noe for enhver smak! Derfor arbeider Rogaland Teater med å tilby forestillinger som er både annerledes, spennende, øyeåpnende, tilkoblende og avkoblende. Samtidig skal teatret være en møteplass for mangfold og inkludering.

Døveforeningen i Stavanger/NAV tolketjenesten tegnspråktolker forestillingen 30. mai.

Dramakort

Ragnhild Røsbak Sandemose

Matilda

Marte Sirevåg Berge

Matilda

Espen Hana

Frk Trunchbull

Espen Reboli Bjerke

Mr. Wormwood

Mari Strand Ferstad

Mrs. Wormwood

Mareike Wang

Miss Honey

Svein Solenes

Utbryterkongen/lege

Kim Fairchild

Mrs. Phelps

Catharina Vu

Akrobaten

Matias Kuoppala

Rudolpho

Medvirkende fra Barne- og ungdomsteatret

Mathilde T. Berge
Anna Bormann
Birk Vaula Bråten
Selma Vaula Bråten
Elia Ellingsen
Olav Sjøen Fredvik
Alva Gjerstad-Sørensen
Ella Louise Hagerup
Milla Hausken
Filippa johanne Hermez
Vilja Holter Fugelli
Emil Fotland Kolstø
Nils Elias Lea Olsen
Emil Middelthon
Saga Møller-Nessa
Benjamin Grønås Møller
Benita Ranjbar-Kalvik
Ragnhild Røsbak Sandemose
Marte Sirevåg Berge
Johanne Jordanson Søyland
Sondre Vervik Tou
Kassander Tveiten Soltvedt
Elliott Vatnaland
Kristian Veggeland
Arnt Magnus Årvik
Edith Victoria Ødegård Dale