Portrettfoto av Jon Lockert Rohde

Jon Lockert Rohde

Jon Lockert Rohde er oppvokst på Røros, og er utdannet ved Romerike Folkehøgskole og Bårdar Akademiet.

Han har i flere år spilt i utendørsteatret Elden på Røros, og debuterte på Trøndelag Teater som Berger i Hair. Etter dette spilte han i trøndermusikalen Kongen av luftslott på Rock City i Namsos.

Jon har medvirket på Trøndelag Teater i 2013 – først i En handelsreisendes død, siden i rollen som Nils Tollvold jr. i Bør Børson jr. og i De nære ting på Gamle Scene– senere i Besøk av gammel dame, Adrian Posepilt, Puppan te pappa, Påfuglen og The Sound of Music.

Etter å ha tilbrakt hele sommeren 2015 som matros i NRK’s dramaserie Mysteriet på Sommerbåten medvirket han i Jo Strømgrens Konfirmasjonen, familiemusikalen Nøtteknekkeren, jubileumsforestillingen på Gamle Scene, Armod og edelt sinn og i musikalhyllesten Vår!.

Senere har vi sett Rohde som en av tvillingene i Agota Kristofs Tvillingenes dagbok, kokken Fond i Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen, Jim O’Connor i Glassmenasjeriet, som Clov i Beketts Sluttspill, Motel i Spelemann på taket, Håkon i Medmenneske, tittelrollen i Nøtteknekkeren og som James Tyrone jr. i Eugene O’Neills Lang dags ferd mot natt.

I 2020 spilte Jon i Kirsebærhagen på Det Norske Teatret, han har også medvirket i Ibsens Fruen fra havet, Romeo og Juliet, Jesus Christ Superstar og Allis sønn.

Jon Lockert Rohde ble i 2018 nominert til Heddapris for rollen som Jim O’Connor i Glassmenasjeriet.

Jon gjester Rogaland Teater denne høsten og vinteren i Anton Tsjekhovs Kirsebærhagen.

Foto: Grethe Nygaard

Har medvirket i:

Andre skuespillere

Andre skuespillere

Andre skuespillere