Portrettfoto av Torbjørn Eriksen

Torbjørn Eriksen

Torbjørn Eriksen er fra Stavanger og kom til Rogaland Teater rett fra Statens Teaterhøgskole hvor han tok sin utdanning (2000-2003).

Han begynte med teater på St. Svithun videregående skole der han hadde nåværende Barne- og ungdomsteatersjef Bjørn Ravn Carlsen som instruktør. Han har også studert drama og revy ved Solbakken Folkehøgskole og vært med i skuespillet One for the road med den frie teatergruppen Entré 13 på Tou Scene.

Eriksen debuterte på Rogaland Teater i rollen som Pippi Langstrømpes pappa, og spilte våren 2004 rollen som Bernard i Arthur Millers En handelsreisendes død. Etter det spilte han kameraten til hovedpersonen i Dei døde hundane av Jon Fosse på Intimscenen.

Høsten 2004 gjorde han en stor innsats i tittelrollen i maraton-forestillingen Nicholas Nickleby, som varte i ca. 7 timer. Våren 2011 var han aktuell på Rogaland Teater som Nick i Hvem er redd for Virginia Woolf? Høsten 2011 var Eriksen å se som Vicente i Kaizers Orchestra-musikalen Sonny.

Eriksen vant Hedda for beste mannlige medspiller i rollen som Orin i Sorga kler Elektra på Det Norske Teatret i 2012. Han vant også Heddapris for sin tolkning av Hamlet i Kjersti Horns regi på Rogaland Teater i 2015.

Våren 2018 var han å se i Om våren av Knausgård på Rogaland Teater, som ble satt opp på en teaterscene for første gang.

Foto: Stine Rommetveit

Har medvirket i: