Sist år ble Barne- og Ungdomsteatret 65 år og Barneteatrets far og grunnlegger Bjørn Endreson ville fylt 100 år. Det måtte feires! Og feiringen fortsetter i vår! 

Full av entusiasme og forståelse for hva som bor av kreative krefter i barn la Bjørn Endreson til rette for at barn skulle ha de samme profesjonelle rammene som voksne når de spilte teater. Hele det tekniske og kunstneriske apparatet ble satt i sving, ikke noe skulle være annenrangs! Det førte til at Bjørn Endresons barneteater ble en meget levedyktig suksess, som vi i dag nyter godt av! 

I starten både skrev og regisserte Endreson alle stykkene Barneteatret satte opp, til stor fornøyelse for både store og små publikummere!

En gave til våre yngste publikummere!

I høst tok teatermaker og regissør Kathrine Junger Ims arven opp etter Endreson. Hun gikk på jakt i Endresons mange historier og sammen med syv medvirkende fra Barne- og ungdomsteatret vekket hun noen av hans kjæreste karakterer til live i denne hyllesten til Barneteatrets far.

Med enkle, men effektive teatergrep, seks barn og en Lillemus-mei tar vi dere med på en magisk oppdagelse av slemme stesøstre, deilige oster, en rotte, tøysete narrer, en sko som søker prinsesse og musikalske godbiter.

Passer for barn mellom 3 og 8 år. Gøy for hele familien!

Barne- og ungdomsteatret hyller Bjørn Endreson!
  • Urpremiere

    12. november

  • Varighet

    40 min uten pause