I høst fortsetter suksessen Lørdagsgodt, med spennende og morsomme teateropplevelser for de aller minste. Felles for alle forestillingene er at det er kortreist teater for de minste, som spilles tett på publikum. Dermed kan barn i alderen to til åtte år, foreldre og besteforeldre glede seg til nye, spennende teateropplevelser annenhver lørdag.

Lørdagsgodt er et lavterskeltilbud for de aller minste, og en magisk stund hvor teater blir til i møte med barna.

Vi gleder oss til å slippe små teaterdebutanter – men også mer erfarne publikummere inn i Teaterkaféen i høst.

Vi har mye å by på og åpner godteposen i september!

Foto Stig H. Dirdal

Felles for alle Lørdagsgodtene er at det er kortreist teater for de minste, som spilles tett på publikum.

Himmel og hav

24. september

Høstens godtepose blir åpnet med forestillingen «Himmel og hav».

Her starter det i kroppen, så sprer det seg til toppen! To helteaktige figurer bruker bevegelse og lyd for å reise hit og dit, ut og inn av teaterrommet. De liker å fly og de elsker å lande der hvor de kan leke litt. Fest sikkerhetsselen for her blir publikum også invitert med i leken, og sammen skapes et helt eget univers av lyd og bevegelse.

Forestillingen er beregnet på barn fra 3-7 år og varer ca. 20 minutter.

Av og med: Lydia Lapidus Radlow og Line Husa

Dramakort

Kom å leg med Espen Hana

8. oktober

Espen Hana tar turen innom Lørdagsgodt i høst. Da kan du være med når Espen improviserer eventyr og fortellinger i barnehøyde. Vi er også helt sikre på at han sammen med publikum lager en hjemmesnekret sang og to.

Dette er et konsept som Espen har gjort i mange år, men hver forestilling er helt unik og blir til der og da. Det blir med andre ord gøy for både voksne og barn.

Dramakort

Den store fantasitesten

22. oktober

Denne lørdagen blir det gjensyn med tidligere BUT-er Marie Kallevik Straume, makker Amanda Tunsberg og musiker Nikolas Steffensen Krane i «Den store fantasitesten». Forestillingen er delvis utviklet på Rogaland Teater og stod også på «Lørdagsgodt»-programmet våren 2022.

Den store fantasitesten handler om Klara fra administrasjonen, som er kledd i grå fra topp til tå og har mistet fantasien sin. Hun skal bare inn på scenen for å hente den glemte mobilladeren sin, men oppdager til sin store forskrekkelse at hun avbryter skuespiller Amanda som er midt i forestilling foran barna. Et forsøk på å snike seg forsiktig av scenen ender i en komisk slapsticksekvens med en stige og flaksende papirer. Amanda og Klara kommer i samtale, og det viser seg at Klara har mistet fantasien.

Ved hjelp av tegneserieteater, figurteater, slapstick og mime og mye bruk av improvisasjon åpnes det opp et interaktivt rom for barna i publikum til å komme med forslag og farge fantasiuniverset slik de ser det for seg.

Målgruppe: 4-8 år

Dramakort

Havslottet

5. november

Når vinden er stille og sjøen klar som krystall, kan den vakre verden nede i havet vise seg. Et land med grønne daler der bekker skinner som sølv og gråsteiner som edelstener.

Det mystiske sel-folket bor der og de vet alle havets hemmeligheter. De kan høre fiskenes stemmer, kjenne bølgenes mønster, høre hva vinden hvisker og hva havet sier. Hav-vettene bor der også. De synger så vakkert at de nesten tar pusten fra deg.

Gjennom ord, musikk, bevegelse og figurlek tas barna med til denne fortryllende og fantasifulle verden i havet.

Inspirasjonen til forestillingen er hentet fra islandske og skotske folkeeventyr og sagn.

Medvirkende

Av og med musiker og komponist Eva Bjerga Haugen og fortellerkunstner Marianne Stenerud.

Varighet: Ca. 30 minutter.

Havslottet er støttet av Sandnes kommune, Rogaland Fylkeskommune og Stavanger kommune.

Dramakort

  

Snart er det jul!

Fortelling, sang og musikk

3. desember

Nina Nesheim forteller eventyr, sagn, legender, myter, vitser og vandrehistorier fra hele verden og alle har de sin visdom. En lun humor preger hennes forestillinger og det hele kommer fra hjertet. Husk å varme opp stemmen, for sang og musikk blir høyt prioritert i Ninas forestillinger. Alt ifra små instrumentale lyder til gitar og sang hvor publikum gjerne må synge med.

Dramakort
  • Varighet

    30 – 45 minutt