En verden må reddes!

For over 70 år siden skapte C.S. Lewis et univers fylt av spenning, fantasi og magi. Han kalte det Narnia, og siden den gang har millioner av lesere over hele verden funnet veien dit gjennom de sju bøkene, som er blitt en av barnelitteraturens store klassikere.

Løven, heksa og klesskapet er den andre boken i C.S. Lewis’ serie om Narnia og med en skarp penn har regissør Nina Godtlibsen oppdatert og laget en forfriskende utgave av klassikeren.

I Barne- og ungdomsteatrets versjon møter vi en moderne familie med de fire barna Lucy, Edmund, Susan og Peter. Den langvarige pandemien har gitt familien nye vaner med hjemmekontor og hjemmeskole. Men den nye normalen har også ført til utfordringer og sjonglering av ulike behov i familiens endrede hverdag. Dagene er kaotiske og morgenstunden kan fort føre til absurde situasjoner med flyvende cornflakes, stressede foreldre på digitale morgenmøter og søskenkrangling.

En morgen får den yngste datteren Lucy nok av dårlige nyheter om klimaendringer og høylytt krangling. Hun forlater frokosten i fortvilelse og hun gjemmer seg i foreldrenes klesskap for å finne litt ro. De tre andre søsknene følger etter henne inn i skapet. Der oppdager de en portal og plutselig befinner de seg alle sammen i Narnia.

Det magiske landet Narnia har prentet seg inn i hodene hos alle nålevende generasjoner. Det er et land med mytiske skapninger og et sted der ufred, urettferdighet og klimakrisen herjer. Det er kampen mellom det gode og det onde – mellom den hvite heksa og den mektige løven Aslan. Og de fire barna, fra en verden i ubalanse, skal vise seg å spille viktige roller i kampen om Narnia. Men om det gode skal vinne må de ta de riktige valgene, både for seg selv og andre.

48 medvirkende fra Barne- og ungdomsteatret inviterer deg til en fortryllende og spennende forestilling full av snakkende dyr, fantastiske skapninger og modige barn, som kjemper for å befri Narnia fra den Hvite Heksas onde makt, løse klimakrisen og redde verden!

Det blir brukt scenerøyk i forestillingen.

Les mer om forestillingen i Teatermagasinet her.

Les anmeldelsen i Aftenbladet her.


Lurer du hvilke datoer de forskjellige lagene spiller?

Se oversikt over når de to forskjellige lagene spiller her.

  • Premiere:

    14. oktober

  • Varighet

    Ca. 1 time og 25 min inkl. pause