Teatersnop for de minste

I vår fortsetter suksessen Lørdagsgodt, med spennende og morsomme teateropplevelser for de aller minste. Felles for alle forestillingene er at det er kortreist teater for de minste, som spilles tett på publikum. Dermed kan barn i alderen to til åtte år, foreldre og besteforeldre glede seg til nye, spennende teateropplevelser annenhver lørdag.

Lørdagsgodt er et lavterskeltilbud for de aller minste, og en magisk stund hvor teater blir til i møte med barna.

Vi gleder oss til å slippe små teaterdebutanter – men også mer erfarne publikummere inn i Teaterkaféen i høst.

Vi har mye å by på og åpner godteposen i februar!

Foto Stig Håvard Dirdal

Felles for alle Lørdagsgodtene er at det er kortreist teater for de minste, som spilles tett på publikum!

Lillemus mei og villungane kommer på Lørdagsgodt besøk!

18. februar

I fjor høst tok teatermaker og regissør Kathrine Junger Ims arven opp etter Barneteatrets far Bjørn Endreson. Hun gikk på jakt i Endresons mange historier og sammen med syv medvirkende fra Barne- og ungdomsteatret vekket hun noen av hans kjæreste karakterer til live i denne hyllesten til Barneteatrets far.

Med enkle, men effektive teatergrep, seks barn og en Lillemus-mei tar vi denne lørdagen dere med på en magisk oppdagelse av slemme stesøstre, deilige oster, en rotte, tøysete narrer, en sko som søker prinsesse og musikalske godbiter.

Passer for barn mellom 3 og 8 år. Gøy for hele familien!

Fantazoo – en interaktiv vandrefigurteaterforestilling

4. mars

Fantazoologen er redd for at fantasien skal dø ut. Han har en fantazoo hvor han passer på og steller med skapningene. Skapningene produseres i et fegg (et fantasiegg som tiltrekker seg fantasien til mennesker og produserer nye skapninger). Nå har han bestemt seg for å invitere publikum inn i fantazoo. Ikke bare for å gi dem et innblikk i hva fantasien kan skape, men også for å lære dem å ta vare på fantasien. De får møte skapninger i alle former og fasonger. De ligger på gulvet og ser på figurer som svever over dem. De beveger seg fritt i havrommet, hvor det plutselig dukker opp nye skapninger. Det oppstår en konsert, hvor godteriet og popcornet kan plukkes rett fra veggen. Og hvem vet? Kanskje publikum selv bidrar til at det klekker et nytt fegg under besøket?

På grunn av tildelte ressurser til utvikling av scenetekst og verksted på Dramatikkens hus, har Fantazoo fått utvikle seg enda mer. Dette er figurteater som skal kunne luktes og spises. Teater som målgruppen skal få lov til å bevege seg i og ta på.

Bård Bjørknes (1989) er utdannet regissør med mastergrad fra teaterhøgskolen i Tsjekkia, DAMU. Han har mange figurteaterproduksjoner bak seg, både i det frie feltet med eget kompani og på institusjonsteatrene. Bård var med å starte kompaniet Frontfigur (2016) som har produsert flere figurteaterforestillinger for DKS og spilt på nasjonale og internasjonale festivaler.

Animal Farm for kids

25. mars

Kan man spille Animal Farm for barn? Svaret er et rungende JA! 

Teatermakerne Nina Godtlibsen og Tomas Alf Larsen har oversatt Animal Farm til «barnsk» og har ansvaret for tilrettelegging og regi av Animal Farm for kids til Lørdagsgodt.

Det er nemlig mye i denne historien som er gjenkjennelig for barn og fullt mulig å overføre til et barns følelsesregister. I Animal Farm for kids handler det om at de voksne er stengt inne på kontoret, ungene har tatt over barnehagen og alle kan gjøre hva de vil… 

Sommerfugl i magen – en danseforestilling

15. april

Denne lørdagen får vi besøk av danserne Marte og Victoria. De har tidligere gjestet oss med danseforestillingen Deg + Meg = Oss. Nå er de klar med en flunkende ny forestilling som heter «Sommerfugl i magen».

Sommerfugler i magen. Klump i halsen. Maur i rumpa og boblende glede.

I denne danseforestillingen møter vi følelser med nysgjerrighet. Pssst.. og har du lyst, kan du også være med å danse litt selv.

Av og med Victoria Jane Harley og Marte Hagland. Musikk av Odin Staveland. Kostyme: Tanja Huglen. Rekvisitt: Lydia Lápidus Radlow. Illustrasjon: Abel R. S. Ytre øye: Kari Klæboe Koksvik

Med tilskudd fra Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og FFUK.

Eventyr du aldri har hørt før!

29. april

Denne lørdagen byr vi på kortreist kunst fra Barne-og ungdomsteatret.

Å høre eventyr er en magisk del av det å være barn. Og denne lørdagen har vi hentet kunstneriske krefter fra egen stab når vi inviterer til eventyrstund. Dere får oppleve nyskrevne fortellinger forfattet av medlemmer i 4. klasse i Barneteaterklubben. Gjennom lek og fantasi har de i løpet av våren utarbeidet små eventyr som blir iscenesatt av medlemmene i 10-klasseklubben i Ungdomsteatret.

Opplev våre unge talenter på scenen!

Passer for barn mellom 3-8 år!