Ulrikke Døvigen

Ulrikke Hansen Døvigen er en norsk skuespiller med utdanning fra Webber Douglas Academy of Dramatic Arts (1994), samt utdannelse på Vacani School of Dancing. Hun har også erfaring fra Vera Gregg École du Théâtre i Paris.

Ulrikke har mange års erfaring fra ulike teatre i Norge. Hun debuterte på Nationaltheatret i 2002 som Cecily i Hvem er Ernest av Oscar Wilde. Før det var hun ansatt ved Oslo Nye Teater i to år, og hun har siden vært med i forestillinger på Riksteatret og Det Norske Teatret. Hun har også hatt rollen som Den onde Dronning Sirikit i suksessforestillingen Kaptein Sabeltann og Jakten på Den Magiske Diamant.

Hun har vært med i flere TV-serier og spillefilmer, og er kanskje mest kjent som Jentungen i NRKs TV-serie Jul på Månetoppen. I det siste har hun vært å se i filmen 22 July regissert av Paul Greengrass og den norske krimserien Wisting kommer i 2019.

Høsten 2019 spilte hun i En midtsommernattsdrøm på Hovedscenen og i vår gjester hun oss på ny som Blanche/bestemor i Spilleren.

Har medvirket i: