Svein Harry Schöttker Hauge

Svein Harry Schöttker Hauge gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 1992. Han var ved Teater Ibsen før han i 1994 kom til Rogaland Teater.

Her har han blant annet spilt Fogden i Ibsens Brand (1994), Sakfører Krogstad i Et Dukkehjem (1995), tittelrollen i Holbergs Erasmus Montanus (1997), Herzl i Mein Kampf av Georg Tabori (1999), Ferruccio i Teatermakeren av Thomas Bernhard (1999), tittelrollen i Tsjekhovs Onkel Vanja (2001), Håkon i Duuns Medmenneske (2002), Otto von Bruno i Bullshot Crummond (2003) og Jørgen Tesman i Hedda Gabler (2003). Schöttker Hauge har vært å se i énmannsforestillingen Jesus, gutten min av John Dowie, som han har spilt over 170 ganger,. Han har også spilt i TV2-serien Hos Martin.

På Rogaland Teater var han én av de elleville skuespillerne i komi-suksessen Absolutt Bibel våren 2006, før han høsten samme år var å se som Robert i Bedrag av Harold Pinter og som tjeneren Jean i Strindbergs Frøken Julie. I 2007 spilte han rollen som Erling i Olaug Nilssen og Bjørn Eidsvågs teatersuksess Skyfri Himmel og fiskehandleren Patsy i The New Electric Ballroom av Enda Walsh. Schöttker Hauge mottok Bibelprisen for 2007 for sin rolle som Josef i Jesus, gutten min.

Schöttker Hauge var våren 2008 kunstnerisk leder, regissør og manusforfatter for Mysteriespillet Over alt under Pasjon08, og hadde rollen som Skuggen i Rogaland Teaters største satsing noen sinne;  Desse auga av Jon Fosse, i regi av Oskaras Korsunovas. Forestillingen ble spilt utendørs på Lundsneset som et av kulturovedstadens hovedprosjekt. Samme år spilte han Noble Eggelston i musikalen Little Me, et samarbeid mellom Riksteatret og Rogaland Teater.

Våren 2009 spilte Schöttker Hauge faren i Øyelys av Marius von Mayenburg, og deretter Eldre mann i Jon Fosses Ylajali, basert på Sult av Knut Hamsun. Høsten 2009 spilte han tittelrollen i John Gabriel Borkman på Hovedscenen. I 2010 medvirket Schöttker Hauge i Jungelboken 2099, Frykten og Firmafesten. Våren 2011 spilte han George i Hvem er redd for Virginia Woolf? i Teaterhallen, og han var regissør og dramatiker på Last Call – En tenkt time i Eva Cassidys liv. Høsten 2011 spilte Schöttker Hauge Mor Åse i Peer Gynt. Han har også spilt Dr. Mowinckel i Kaizers Orchestra-stykket Sonny og Keiseren i Nattergalen.

Har medvirket i: