Eventyr, myter og sagn på 45 minutter!

I høst fortsetter vi vårt fruktbare samarbeid med Janne Stigen Drangsholt og Therese Eide. De skal hjelpe deg med å tette eventuelle kunnskapshull du måtte ha i forbindelse med litteraturhistorie, forfattere og tematikker knyttet til forestillinger m.m! Etterpå kan du enkelt briljere med nyervervet kunnskap i alle sosiale lag!

Janne Stigen Drangsholt er professor i engelsk litteratur og forfatter, og er best kjent for bøkene om Ingrid Winter. Therese G. Eide fanger effektivt essensen av hverdagslivet i stripeserien «Intet nytt fra hjemmefronten», og har gitt ut flere tegneseriebøker. Drangsholt og Eide har også samarbeidet om boken Fra Shakespeare til Knausgård – 66 klassikere du naturligvis har lest.

Hvorfor mente Sigrid Undset at Rødhette egentlig handlet om en gutt som ble skalpert?

Vi tenker gjerne at eventyr er fortellinger som først og fremst er beregnet for barn. Men historisk sett har både myter, sagn og eventyr hatt en mye bredere funksjon enn det. Faktisk kan vi si at slike fortellinger både forklarer oss hvem vi er, hvorfor vi er blitt slik og hvem vi – i fremtiden – kan tenkes å bli. Dette skal Janne Stigen Drangsholt og Therese G. Eide forklare nærmere i løpet av en 45 minutters lang teatersalong. I løpet av denne seansen skal det også stilles spørsmål som – hvorfor var det ingen som skrev ned de greske mytene? Hvorfor bor heksene alltid i skogen? Er det fremdeles Disney som får bestemme hvordan en prinsesse skal se ut? Og – hvorfor mente Sigrid Undset at Rødhette egentlig handlet om en gutt som ble skalpert?

Det blir god stemning, latter og lærdom når Drangsholt forklarer og Eide illustrerer det hele med sin humoristiske strek på Hovedscenen i høst!

  • Varighet

    1 time