Shakespeare på 45 minutter!

I høst fortsetter vi vårt fruktbare samarbeid med Janne Stigen Drangsholt og Therese Eide. De skal hjelpe deg med å tette eventuelle kunnskapshull du måtte ha i forbindelse med litteraturhistorie, forfattere og tematikker knyttet til forestillinger m.m! Etterpå kan du enkelt briljere med nyervervet kunnskap i alle sosiale lag!

Janne Stigen Drangsholt er professor i engelsk litteratur og forfatter, og er best kjent for bøkene om Ingrid Winter. Therese G. Eide fanger effektivt essensen av hverdagslivet i stripeserien «Intet nytt fra hjemmefronten», og har gitt ut flere tegneseriebøker. Drangsholt og Eide har også samarbeidet om boken Fra Shakespeare til Knausgård – 66 klassikere du naturligvis har lest.

Drangsholt og Eide setter tennene i renessansens mest populære mann.

Shakespeare er kanskje en av de nyttigste forfatterne å kunne noe om. Problemet er bare at de fleste sitter med store hull i hukommelsen når det gjelder den engelske barden. Eller masse forvirrende informasjon. Eller rett og slett manglende kunnskap. For var egentlig Shakespeare Shakespeare? Eller var han egentlig var en irakisk forfatter ved navn Sheikh Zubair? Hvorfor er han fremdeles så populær? Er Richard III litteraturhistoriens verste skurk? Hvorfor er Lady Macbeth så sint? Og hvorfor holder alltid Hamlet på en hodeskalle? Alt dette – og mye mer – får du svar på når Janne Stigen Drangsholt og Therese G. Eide setter tennene i renessansens mest populære mann.

Det blir god stemning, latter og lærdom når Drangsholt forklarer og Eide illustrerer det hele med sin humoristiske strek på Hovedscenen i høst!

  • Varighet

    1 time