Julen på 45 minutt

I høst fortsetter vi vårt fruktbare samarbeid med Janne Stigen Drangsholt og Therese Eide. De skal hjelpe deg med å tette eventuelle kunnskapshull du måtte ha i forbindelse med litteraturhistorie, forfattere og tematikker knyttet til forestillinger m.m! Etterpå kan du enkelt briljere med nyervervet kunnskap i alle sosiale lag!

Janne Stigen Drangsholt er professor i engelsk litteratur og forfatter, og er best kjent for bøkene om Ingrid Winter. Therese G. Eide fanger effektivt essensen av hverdagslivet i stripeserien «Intet nytt fra hjemmefronten», og har gitt ut flere tegneseriebøker. Drangsholt og Eide har også samarbeidet om boken Fra Shakespeare til Knausgård – 66 klassikere du naturligvis har lest.

Drangsholt og Eide gir deg alle julens fortellinger på et gullfat!

Julen er uten tvil vår mest populære høytid. Og selv om vi kanskje kan bli forledet til å tro at den aller mest handler om juleavslutninger, julehandel og julemat, handler julen kanskje aller mest om fortellinger. Noen av dem kjenner vi, andre kjenner vi ikke. Og ikke alle forstår vi relevansen av. I denne teatersalongen gir Janne Stigen Drangsholt og Therese G. Eide deg alle julens fortellinger på et gullfat, mens vi forklarer hvordan de på ulikt vis har fungert til å lage den feiringen vi ser idag. For hvorfor er familien så viktig i julen? Hvorfor har vi juletre? Hva er egentlig forbindelsen mellom jul og Halloween? Bør man kjøpe en CD med Joni Mitchell i julegave til kona? Og – er det egentlig Charles Dickens som har funnet opp hele høytiden?

Det blir god stemning, latter og lærdom når Drangsholt forklarer og Eide illustrerer det hele med sin humoristiske strek på Hovedscenen i høst!

  • Varighet

    1 time