”Dette er ikke bra! Det er ganske enkelt dårlige nyheter – det kommer en riksrevisor til byen!”

I Revizor skal vi til en mørk og dyster verden der synet på menneskesjelen er kullsvart og der de fleste er levende begravet i undertrykkelse. Men på toppen av samfunnspyramiden troner de som har fått makt på hjernen og som ikke skyr noe middel for å tuske til seg mer av alt! Men frykten for statsapparatet er alltid tilstede, for ingen av dem er villig til å gi avkall på sin snobbedekadanse og sine hedonistiske behov.

Det oppstår derfor en panisk stemning i den lille gjennomkorrupte russiske provinsbyen når det ryktes at en riksrevisor skal komme på besøk. De antar at revisoren må være en ung velkledd kvinne, som nylig har sjekket inn på byens kro. Men den fremmede kvinnen er en rikmannsdatter fra St. Petersburg, som har spilt bort alle pengene sine og er på vei hjem til sin søkkrike far for å trygle om mer penger. Nå befinner hun seg off pist på den russiske landsbygda og forveksles med riksrevisoren.

Byens lederskap går straks i gang med å snu en potensiell ulykke til sin egen fordel. Og de gjør det de kan best, nemlig å bestikke henne i håp om at hun vil se gjennom fingrene med deres korrupsjon og grådighet.

Komedien REVIZOR er skrevet av den russiske forfatteren Nikolaj Gogol, som var beryktet for å brenne de fleste av verkene sine. Heldigvis unngikk manuskriptet til REVIZOR flammene, samtidig som det ved utgivelsen i 1836 slapp gjennom den russiske sensuren. Og i høst kan du oppleve REVIZOR på Hovedscenen, hvor Ragnhild Tysse spiller Khlestakov, og står i spissen for et stort spillesugent ensemble.

Portettbilde av Ragnhild Tysse.

Ragnhild Tysse

Khlestakov

Portrettfoto av Matias Kuoppala

Matias Kuoppala

Osip

Portrettbilde av Penda Faal.

Penda Faal

Postmesteren

Portrett Øystein Martinsen

Øystein Martinsen

Borgermesteren

Portrett Marianne Holter

Marianne Holter

Anna- Borgermesterens kone

Portrett Anders Dale

Anders Dale

Lyapkin- Tyapkin

Portrettbilde av Marko Kanic.

Marko Kanic

Zemlyanika

Gorm Grømer

Dobchinsky

Portrett Leo Magnus De La Nuez

Leo Magnus de la Nuez

Bobchinsky

Portrett Espen Reboli Bjerke

Espen Reboli Bjerke

Khlopov

Portrett Ingrid Rusten

Ingrid Rusten

Masha - Borgermesterens datter

Eline Grødal

Masha - Borgermesterens datter

  • Premiere

    25. august

  • Varighet

    1 time og 45 min inkl en 5 minutters benstrekk