I samarbeid med Bokhuset legger vi i vår til rette for arrangementer som setter forfattere i tale.

«Med kjærleg helsing» er en serie uformelle møter med forfattarar som snakkar om tema dei interesserer seg for, men som du kanskje ikkje veit at dei er opptekne av.

I denne utgaven av «Med kjærleg helsing» møter du Marjam Idriss. Forfatteren snakker om sitt forhold til skrekk, hvordan begrepet forholder seg til eget forfatterskap, og hun går i dybden på hva skrekk som begrep kan romme filosofisk, kulturelt og sosialt.

Skrekk kan bety å rykke til, og å trekke seg bort. Det er en reaksjon som setter strek mellom oss og dem, som viser oss hvem vi er, gjennom det vi er redde for. Skrekk kan menneskeliggjøre deg, samtidig som den umenneskeliggjør andre. Mange av oss trekker likevel mot skrekken, mot det grusomme, både i litteratur, filosofi og film, uten at det er noen mangel på grusomheter i nyhetsbildet. Men hva er det skrekken gir oss, og hva bruker vi den til?

Bli med når Mirjam Idriss snakker om sitt forhold til skrekk

Marjam Idriss diskuterer skrekken i eget forfatterskap, i film, filosofi og litteratur, med mulige blikk til både Julia Kristeva, Jens Bjørneboe, H. P. Lovecraft, Toni Morrison og Joseph Conrad. Også Saw, da, Saw 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 10… Hvorfor klarer vi ikke å se en annen vei?

P.S. Idriss har lovet å ikke lage PowerPoint for å illustrere.

Marjam Idriss er forfatter, oversetter/gjendikter og litteraturviter. Hun debuterte i 2017 med romanen Jannikeevangeliet. Siden den gang har hun gitt ut sakprosa for ungdom og hun har jevnlig skrevet politiske og litterære essay for norske tidsskrifter og aviser. I vår kommer hun med sin andre roman.

Initiativtaker er Norsk Forfattersentrum Vestlandet, i samarbeid med Bokhuset, litteraturhuset i Stavanger. Arrangementet er støtta av Fritt Ord og Stavanger kommune

  • Varighet

    1 time