Som det første teater i Norge kan vi stolt presentere West End suksessen Kunsten å rane en bank eller The comedy about a bank robbery som den heter på engelsk. The Mischief Theatre har revolusjonert komediesjangeren i Londons West End og står bak suksesser som The play that goes wrong, Peter Pan goes wrong og Groan ups. Denne gjengen er ikke redd for å overskride grenser eller være politisk ukorrekte i humorens tjeneste. Og de arbeider ut fra det enkle dogmet om å gi publikum «tons of fun». (eventuelt tonnevis med moro)

Høy energi, tett timing, slap-stick stunts, skjulte agendaer, komiske forviklinger

I Kunsten å rane en bank befinner vi oss i Minneapolis på 1950-tallet, nærmere bestemt sommeren 1958, i en tilsynelatende amerikansk småbyidyll. Minneapolis City Bank, en sjokkerende dårlig bank drevet av den udugelige bankdirektøren Robbe Tremann, har av uante grunner blitt betrodd oppgaven med å oppbevare en ungarsk prins sin mest dyrebare diamant.

Når fengselsfuglen Mitch får nyss om dette går han straks i gang med å planlegge tidenes kupp. Ved hjelp av sin (ex)kjæreste, bankdirektørens datter, og en fengselsbetjent setter han sin ambisiøse plan ut i livet. Men i en by med fylt med småkjeltringer som befinner seg på ulike steder av skurkeskalaen, og der de mest hederlige ikke er til å stole på, tvinger et stort spørsmål seg frem: Hvem er det som til syvende og sist stikker av med diamanten? For er Mitch sin plan vanntett nok? Kan han stole på sine medsammensvorne? Vil han overhodet lykkes?

Det blir høy energi, tett timing, spektakulære slap-stick stunts, skjulte agendaer, komiske forviklinger og et herlig trekantdrama når Kunsten å rane en bank blir å se på Hovedscenen i høst. Og det vil rett og slett være kriminelt å gå glipp av denne forestillingen!

Teatermagasin:
Du kan lese mer om forestillingen i vårt teatermagasin ved å klikke her.

Program:
Du kan lese programartikkelen her.

THE COMEDY ABOUT A BANK ROBBERY
by Jonathan Sayer, Henry Shields and Henry Lewis. Copyright agency for plays by Henry Lewis, Jonathan Sayer & Henry Shields
United Agents Nicki Stoddart: nstoddart@unitedagents.co.uk
The Comedy About A Bank Robbery was first presented on 21st April 2016 at the Criterion Theatre, London

Det blir brukt scenerøyk i forestillingen.

Vi er stolte av å kunne tilby tegnspråktolkede forestillinger høsten 2022, for på den måten å sikre at tegnspråklige får likeverdig deltakelse i Rogalands kulturelle nav! 16. desember er Kunsten å rane en bank tegnspråktolket.

Les mer om hvilke andre forestillinger som er tegnspråktolket denne høsten.

Dramakort
Portrettbilde av Leo Magnus de la Nuez

Leo Magnus de la Nuez

Sam Monaghan

Portrettfoto av Espen Reboli Bjerke

Espen Reboli Bjerke

Mitch Ruscitti

Portrettbilde av Ingrid Rusten.

Ingrid Rusten

Caprice

Anders Dale

Rob Tremann

Even Stormoen

Even Stormoen

Warren

Ragnhild Arnestad Mønness

Ragnhild Arnestad Mønness

Ruth Monaghan

Portrettfoto av Matias Kuoppala

Matias Kuoppala

Agent Randal Shuck

Portrettbilde av Øystein Martinsen.

Øystein Martinsen

Neil Krabb

Portrettfoto av Kim Fairchild

Kim Fairchild

Roger

Portrettbilde av Cato Skimten Storengen.

Cato Skimten Storengen

O´Brien, Politikommisjonær m.fl.

  • Varighet

    Ca. 2:30 inkl. pause