Om livsløgn og selvbedrag

Vi ønsker velkommen til ombordstigning på Tennessee Williams klassikeren En sporvogn til begjær! I dette psykologiske dramaet fra 1947 blir vi vitne til et følsomt menneske i fritt fall – og hvordan hun drar med seg andre ned i krenkelsen, volden og misbruket.

En søkende sjel i en knust verden

En sprengfarlig coctail

Stykket har fått en moderne overhaling av regissør Maria Kjægaard-Sunesen, som har oversatt historien til vår egen tid! Med seg i ensemblet har hun blant annet Nina Ellen Ødegård, Kim Jøran Olsen og Mari Strand Ferstad, som utgjør den sprengfarlige cocktailen Blanche, Stanley og Stella.

Et desperat forsøk

I En sporvogn til begjær skal vi til de brennende hete sørstatene, nærmere bestemt New Orleans. Byen er varm og klam og preget av etterdønningene fra Katrina, og det er her den fallerte rikmannsdatteren Blanche plutselig en dag dukker opp på dørstokken til Stella – hennes gravide lillesøster. Stella er lidenskapelig forelsket i machomannen Stanley, og de bor sammen under primitive forhold. Innenfor de samme fire veggene gjør Blanche et siste desperat forsøk på å komme videre i sitt liv. Det er et rått sted, lysfattig som et hull i jorden og der togene kviner som onde ånder og fremprovoserer menneskets laveste instinkter.

Det rå og urensede

I dette fuktige, fattige og utarmede «King Kong – landet» hersker Stanley Kowalski, en hjemvendt soldat fra Afghanistan. Når Blanche trer inn i hans rike blir kampen om drøm og virkelighet en realitet. Der den følsomme Blanche søker magi, drømmer og virkelighetsflukt leter veteranen Stanley kompromissløst etter sannheten og tyr til jungelloven for å forbli herre i eget hus.

I denne kryssilden blir Stella tvunget til å velge side, for Stanley fornemmer instinktivt fare når den vakre og velutdannede Blanche dukker opp. Det er ingen vei uten om. Det må ende med krig – og det gjør det. Fasader blir blottlagt, illusjoner rakner og helvete bryter løs!

Velkommen og ta plass! Vi ønsker deg en trygg reise på første klasse i En sporvogn til begjær!

Vi gjør oppmerksom på at det blir brukt både scenerøyk og strobelys i forestillingen.

A STREETCAR NAMED DESIRE is presented through special arrangement with The University of the South, Sewanee, Tennessee Teaterforlag: Nordiska ApSwww.nordiska.dk

Takk til Figgjo for levering av porselen til forestillingen

Sagt i pressen

Aftenbladets anmelder likte det han så på scenen under premieren på En sporvogn til begjær og skriver blant annet:

«En sporvogn til begjær byr på mange fine enkeltscener. Kanskje aller finast er det når det er som sårast».Han er også imponert over skuespillerprestasjonene og trekker i den sammenheng frem Nina Ellen Ødegård:

«Den suverene hovudpersonen i dette dramaet er Blanche. Nina Ellen Ødegård viser som så ofte før eit stort register i spelet, i spennet frå overlegen overklasse via flørting, lyging og ned til fallert fortviling.»

Les hele anmeldelsen i her. Og så anbefaler vi deg å innløse billett til Sporvognen og ta et stopp i New Orelans!
Velkommen ombord!

Også publikum er over gjennomsnittet begeistret over En sporvogn til begjær og i disse dager florerer superlativene i de sosiale medier!

Veldig bra forestilling og en stooor applaus til Nina Ellen Ødegård for nok en prestasjon!! sammen med resten av ensemble🙂

Heilt fantastisk❤️❤️❤️❤️

Tusen takk for en fantastisk forestilling som inneholdt alt! Humor og grav alvor, toppet med Kim Fairchilds råe vokal🤩!

Fantastisk forestilling😀 Dette ser jeg gjerne igjen!

Nina Ellen er sjelden, for et talent😀👏

ANBEFALES!👏🙌😍 Løp til teateret!

Fantastisk bra forestilling, og knallbra gjennomført premiere😊

Wow🙏🏽🥰 imponerende skuespillere, kul scenografi, stykket fenger oss fra start til slutt🙏🏽🥰

Anbefales, kjempebra👌🙌😄

Les Aftenbladets forhåndsomtale av En sporvogn til begjær

Forestillingsprogram

Det har kommet oss for øre at noen sliter med å lese teksten på billettprogrammet til En sporvogn til begjær. Derfor kan dere lese det digitalt og med stor skriftstørrelse her.
God fornøyelse!

Dramakort

Nina Ellen Ødegård

Kim Jøran Olsen

Mari Strand Ferstad

MATIAS KUOPPALA

Kim Fairchild

Svein Solenes

Edvard Rossland

  • Varighet

    2 timer og 25 min inkl pause

  • Varighet

    2 timer og 25 min inkl pause