Det var ein gong ein familie.
Som vakna opp kvar einaste nye dag for å prøve å elske kvarandre.

Et lekent familiedrama

Den amerikanske dramatikeren Noah Haidles Tåkefall kan best defineres som et lekent familiedrama med komisk vri og en feiring av livet og kjærligheten. Og i en forunderlig miks av minner, magi, fornemmelser og fantasi blir du tatt med på en usedvanlig reise gjennom fire generasjoner.

Livets små og store spørsmål

Tvillingene i magen til moren Violet utveksler filosofiske betraktninger og gjør seg klar til å møte verden utenfor. Deres tenåringssøster Beauty spiser umulige ting som maling og jord og har sluttet å snakke. Barnas far Daniel er på vei bort, for aldri å komme tilbake og bestefaren, kalt Obersten, går inn i en tåke av minner. Vår veiviser inn i fortellingen er en mann ved navn Fotnote, som guider oss gjennom ulike generasjoner og livets store og små spørsmål.

Et lekent familiedrama med komisk vri.

Ved å prøve lever vi!

Med stor humor fortelles en rørende og eventyrlig kjærlighetshistorie, der det handler om å elske etter beste evne og om mer eller mindre mislykka forsøk på å leve i kjærlighet – hva nå det måtte bety. For som Haidle skriver: «Ved å prøve lever vi» og Tåkefall er en håpefull hyllest til nettopp forsøket!

Det vil bli bruk av scenerøyk i forestillingen.

Sagt i pressen

Etter premieren stod det en helt strålende anmeldelse på trykk i Klassekampen, som blant annet skrev:

«I fleire tidlegare meldingar av oppsetjingar på Rogaland Teater, har eg framheva teaterets spesielle evne til å lage godt ensemblespel. Denne produksjonen er nok eit solid prov på det. Fem ekstremt samspela skodespelarar som alle leverer på høgste nivå med både timing og spel.

Eg må likevel få trekkje fram framsyningas store høgdepunkt der vi får bli med inn i Violets livmor og møter dei to tvillingane (Anders Dale og Øystein Martinsen). I eit særs fysisk og fullstendig absurd spel vekslar dei mellom stor intellektuell kapasitet og heilt infantile spedbarnsrefleksar medan dei ventar på og gruar seg til fødselen. Den scena er åleine verd besøket.»

Ta oppfordringen! Vi sees!

Les hele anmeldelsen her

Aftenbladets anmelder likte godt det han så og hørte under premieren på Tåkefall! Han beskriver forestillingen som «ei elegant herjing med tid» og drar frem sekvensen med tvillingforstrene Øystein Martinsen og Anders Dale som en høydare: «Her er både teksten, timinga og samspelet knallbra». Han konkluderer med at Tåkefall «er fikst og friskt både skrive av Haidle og løyst av regissør Kjersti Haugen på scenen».
Les hele anmeldelsen her.

Dramakort

Marianne Holter

Violet

Øystein Martinsen

Daniel/Foster 1

Helga Guren

Beauty

Even Stormoen

Obersten/Johnny

Anders Dale

Fotnote/Foster 2/Samuel

  • Varighet

    2 timer inkl pause