Nå kan du bli godt bevandret blant de levende døde! Sesongen 2024 kickstartes ved at Ungdomsteatret gjenoppliver Dracula og det er regissør Rolf Alme som, sammen med ni unge skuespillere, vekker ham opp fra søvnen!

Ungdomsteatret gjenoopliver Dracula i vinter!

Verdens mest berømte vampyr

Til tross for at både «Twilight» og «The Vampire Diaries» har gjort sitt inntog på strømmetjenester verden over, er grev Dracula indiskutabelt den mest berømte vampyr i historien. Og ingenting tyder på at han må forlate tronen med det første. Dracula er portrettert utallige ganger i film og på tv med vidt forskjellige uttrykk og tilganger til den mytiske figur. Publikum skal angivelig ha besvimt av skrekk på premieren til Tod Brownings Draculafilm i New York på 30-tallet…

Bram Stoker ga liv til Dracula-myten i sin bok fra 1897. Vi følger den unge advokaten Jonathan Harker på hans reise til Transylvania. Grev Dracula har kjøpt eiendommer i den engelske hovedstaden, og Jonathan skal til greven for å ordne overdragelsene. Allerede på veien til grevens borg blir den unge advokaten advart mot å dra dit, men Jonathan er tro mot oppdraget. Han blir tatt godt imot i den gamle borgen, men etter hvert begynner imidlertid Jonathan å ane ugler i mosen. Han har kun greven å snakke med og føler at borgen blir et fengsel. Han får aldri gå ut og må holde seg unna dører som er låst. En natt opplever han noe skremmende, og forholdet til greven blir aldri det samme. Jonathan har avslørt grevens hemmelighet, og nå frykter han for sitt liv. Det haster med å komme seg unna, men det hele virker umulig.

Svart humor, grøss og komikk

Når regissør, scenograf og kostymedesigner Rolf Alme er tilbake på Rogaland Teater kan du forvente deg en Dracula med mye svart humor i en funky og original versjon av klassikeren. Historien er beholdt, teksten er kraftig fornyet og scenografien, teknikken og alle påfunnene gjør oppsetningen til en slags sort/hvit stumfilm, som blir akkompagnert av ni medvirkende fra Ungdomsteatret. Grøsset er i aller høyeste grad til stede og det samme er komikken.

Dramakort

Martin German

Eir Apneseth

Knut Halvor Amdal

Joakim Auestad

Axel Eike Ekanger

Lykke Färdig Kalsås

Karl Kristian Heløy Hembre

Oliver Normann Hibbard

Kristina Cruys Sagen Høyvik