En liste over livsgleden

Går det an å behandle selvmord med humor og letthet? Tydeligvis. Publikumssuksessen Alle fantastiske ting! med Espen Hana er endelig tilbake – denne gang i Kjellerteatret.

«Alle fantastiske ting! er nydelig og ujålete teater – og Espen Hana er i storform», skrev Aftenbladets anmelder etter premieren i januar 2019. Og nå gleder Espen seg til å ta fatt på nok en runde med publikumssuksessen, som han bærer (nesten) helt alene.

Alle fantastiske ting! utfordrer tabuene som fortsatt hviler tungt over det ubegripelige valget det er å avslutte sitt eget liv, men gjør det med sorgmunter letthet. Temaet er tungt som bly, men stykke er proppet med varme og humor. For motsatsen til selvmord er livsvilje, og den er øm og morsom og lett og noen ganger også krevende. Og det er livsviljen det handler om i Alle fantastiske ting.

Bli med inn i fortellingen på ekte

Bli med inn i fortellingen om den lille gutten på 7 år, som er etterlatt på sykehusets venteværelse i forbindelse med morens selvmordsforsøk. Her begynner han å lage en liste over små og store ting som han mener kan hjelpe moren med å gjenfinne gleden ved livet. En liste over det som gjør livet verd å leve. Alle fantastiske ting som is og Kung Fu film, høre Janis Joplin synge og å le så mye at det spruter melk ut av nesen.

Listen viser seg å bli et livslangt prosjekt. Mange år og tusen bidrag senere har listen fått sitt eget liv og den har fulgt hovedpersonen gjennom vanskelige og lykkelige perioder i hans liv.

Denne varme, morsomme og intime forestillingen begynner med den naives tilgang til å håndtere tragedie og forvandler seg til en livslang påminnelse om at det finnes glede selv i det tilsynelatende ubetydelige – som ting med striper for eksempel.

Gled deg til å ta plass i sofaen, len deg tilbake og la deg berøre av denne fantastiske historien. Du kommer til å gråte litt. Du vil humre og antakelig vil du le høyt mens du tørker tårer.

Vi gjør oppmerksom på at Kjellerteatret er tilgjengelig for funksjonshemmede som selv kan gå. Vi beklager at vi ikke kan ta inn rullestoler i kjelleren!

«Alle fantastiske ting! er nydelig og ujålete teater – og Espen Hana er i storform»,

Stavanger Aftenblad

Les mer om Espen Hana og Alle fantastiske ting

Klikk her for å lese Aftenbladets store portrettintervju med Espen Hana om forestillingen.

Les artikkelen «En liste over livsgleden» i vårt Teatermagasin.

Les artikkelen «Om å fange livsviljen» i vårt Teatermagasin.

  • Nypremiere

    Hana er tilbake!

  • Varighet

    1 time og 15 min uten pause