Med A Christmas for Carol skapte Rogaland Teater i 2015 en ny juletradisjon og Stavanger klatret inn på lista over byer der det ikke blir jul før folk har sett Dickens juleeventyr – som i vår versjon heter A Christmas for Carol.

Etter fem år skulle A Christmas for Carol pakkes ned for godt, men trykket fra publikum om å fortsette denne juletradisjonen har vært enormt og rørende. Derfor legger vi, i raushetens navn, ut forestillinger førjulen 2020, for at alle skal få mulighet til å komme i den helt riktige julestemningen.

For vi elsker alle universet Dickens skisser opp for oss. Londontåka, de burleske karakterene, de onde mot de gode, de rike mot de fattige, det eventyrlige og magiske! Hva om dette universet fra 200 år tilbake i tid også ligner på det vi skal møte i vår egen framtid?

I ekte Dickensk ånd har vi laget et juleeventyr eller et eventyr om jul om du vil. Der tar vi en sniktitt inn i fremtiden og et tilbakeblikk på fortiden gjennom øynene til den menneskefiendtlige og kyniske karrierekvinnen Carol. På lik linje med Dickens udødelige julefortelling A Christmas Carol handler vår versjon om oss alle sammen, om vår virkelighet og den verden vi lever i her og nå. I bunnen av historien ligger som alltid budskapet om fordeling, omsorg for våre medmennesker, og om å nyte livet mens vi ennå vandrer her på jorden.

Tradisjonen tro ringer A Christmas for Carol julen inn igjen i 2020!

Velkommen til førjul i teatret!

Portrett Nina Ellen Ødegård

Nina Ellen Ødegård

Carol

Portrett Even Stormoen

Even Stormoen

Forteller

Portrett Espen Reboli Bjerke

Espen Reboli Bjerke

Benjamin

Portrett Svein Solenes

Svein Solenes

Finn Anderson og Festvik

Portrett Leo Magnus De La Nuez

Leo Magnus de la Nuez

Fredrik

Portettbilde av Ragnhild Tysse.

Ragnhild Tysse

Marlene Fjell og Fanny

Portrettbilde av Glenn André Kaada.

Glenn André Kaada

Fortidens juleånd

Portrettbilde av Marko Kanic.

Marko Kanic

Nåtidens juleånd

  • Varighet

    2 timer inkl pause