Mennesket slutter aldri å lengte etter trøst

JEG er alene. Noe, eller noen, er tapt. Så kommer DE ANDRE, en kakofoni av stemmer, med en helt annen erfaringshorisont, som er både forstyrrende og forløsende.

I Monica Isakstuens nye stykke Vi er krigere prøver ulike mennesker å møtes og forstå hverandre. Men dette er en krevende øvelse, ofte bærer de forsøksvise møtene mer preg av konfrontasjoner. Dialogen er brutal og konfliktfylt, men også overraskende omsorgsfull.
 
I anekdoter og dialoger forteller karakterene JEG og DE ANDRE om situasjoner hvor de kanskje har ønsket å få eller gi omsorg. DE ANDRE konfronterer JEG med ting hun har gjort og ikke gjort, samtidig som de prøver å forstå seg selv og hverandre.

Noen ganger blir skillet mellom stemmene uklart – gjenspeiler det DE ANDRE sier, kanskje vel så mye JEG sine indre, kritiske stemmer?

Vi er krigere handler om ansvaret vi har for andre, om glede, sorg, omsorg, omsorgssvikt og svik – og om at JEG og DE ANDRE kanskje likner mer enn vi ønsker å innse.

Vi er stolte over å presentere denne kritikerroste forestillingen i Trine Wiggens regi. De fire skuespillerne Marte Solem, Bhkie Male, Mona Huang og Vanja Kern Vestenfor gir kropper til Isakstuens poetiske og rå tekst. 

Vi er krigere hadde urpremiere ved Østfold Internasjonale Teater 12. november 2021.
Teksten er utgitt i bokform av Gyldendal forlag og er allerede oversatt til tysk og fransk.

Teksten er utviklet med støtte fra Norsk Kulturfond, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen og Dramatikkens hus.

Mer informasjon på Østfold Internasjonale Teater:
oit.no/produksjon/vi-er-krigere

Program: Les programartikkelen her.

«- nå, her jeg sitter i de sene nattetimer og prøver å finne ord for min begeistring, skulle jeg nesten ønske at terningen hadde flere øyne å by på enn bare seks.»

Fredrikstad blad

Portrettfoto av skuespiller Marte Magnusdotter Solem

Marte Magnusdotter Solem

JEG

Portrettbilde av Bhkie Male.

Bhkie Male

DE ANDRE

Portrettfoto av Mona Huang

Mona Huang

DE ANDRE

Portrettfoto av skuespiller Pal Fredrik Kvale

Pål Fredrik Kvale

DE ANDRE

  • Gjestespill

    4. november

  • Varighet

    1 time og 15 minutter uten pause