Rogaland Teater ønsket å fortelle innbyggerne hva som skjer på et magisk teaterhus, vise sjelen vår, kompleksiteten, mangfoldet og menneskene som jobber for å skape levende kunst for alle! Og vi ønsket å gjøre det ved å dokumentere et teaterdøgn. Fra renholdspersonale kommer på jobb klokken 05:00, via tusenkunstnerne i bakkamrene, til kokka Conny som metter ansatte og gjester og alle «ongane» som strømmer til klubb og forestilling samt skuespillerne i prøver og produksjoner og til huset lukker og slukker etter kveldens siste forestilling. Med andre ord alt det som foregår bak scenen, mellom kulisser, i trapper og ganger, på sminkerom, systue, verksteder, kantine og kontorer.

Det måtte bli en film! En film som skulle vise teatrets indre liv på en varm og rørende måte.

Arild var flue på hver eneste vegg på Rogaland Teater i fjor høst og det har resultert i en poetisk dokumentar bestående av hundrevis av teaterøyeblikk i løpet av et teaterdøgn. Filmen viser det som skjer, bak det folk ser fra salen. Alt det usynlige som er nødvendige forutsetninger for forestillingene. Her er ingen intervjuer eller voiceover for lyden i lagt Thomas Dybdahls kyndige musikkhender.

Sandnes Sparebanks Gavefond har gjort det mulig å produsere denne viktige dokumentaren..
– Det er sånne prosjekt gavefondet skal støtte, allmennyttige formål som skaper glede og begeistring, og bidrar til utvikling i regionen, forteller Trine Stangeland, som er administrerende direktør i banken.

  • Varighet

    17 minutter