Om makt og avmakt

Det begynner å dra seg mot lokalvalget og effektive valgkampmaskiner er i ferd med å pimpes, pusses og klargjøres til en knallhard kamp om makten og velgernes stemmer!

I den forbindelse inviterer vi til politisk låvefest! Det kan kanskje føles langt fra maktens korridorer til Animal Farm, men det finnes vel ikke et mer egnet sted å debattere makt og avmakt enn i jordsmonnet i Teaterhallen.

I samarbeid med Aftenbladet setter vi i scene kvinner og menn, som har hatt makten, gitt fra seg makten og som nå kjemper om å vinne makten! Dag Mossige (AP), Sissel Knutsen Hegdal (H), Leif Johan Sevland, Christine Sagen Helgø, Roy Steffensen (FRP), Trond Birkedal (kommentator), Harald Birkevold (politisk redaktør) og Hilde Øvrebekk (kommentator) er klare for å ta på slagstøvlene og få skitt under neglene.

Rollen som «vaktbikkja», som skal passe på at debattens spilleregler blir fulgt, er den fjerde statsmakts representant Leif Tore Lindø. Espen Hana aka sjefssvinet Napoleon har fått ansvar for prolog og epilog!

Program

 1. Prolog:
  Espen Hana leser teksten «Jeg er ikke interessert i politikk» av Leif Tore Lindø
 2. De tidligere Stavangerordførerne Leif Johan Sevland og Christine Sagen Helgø snakker om makt og avmakt. Til å lede denne samtalen er kommentator Trond Birkedal. 
 3. Grillling av journalister !
  Stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) har sagt entusiastisk ja til å innta rollen som grillmester og ser frem til å grille Aftenblad journalistene Harald Birkevold og Hilde Øvrebekk. Steffensen har god erfaring med konseptet fra «den omvendte spørretimen» på Stortinget.
 4. Debatt mellom ordførerkandidat Sissel Knutsen Hegdal (H) og kommunalråd og gruppeleder i Stavanger AP Dag Mossige. Tema: Hvorfor vil dere ha makt, hva ER makt og hva vil dere bruke den til? Debatten blir ledet av Leif Tore Lindø
 5. Epilog
  Av Espen Hana/Napoleon
Maktens kvinner og menn blir satt i scene i jordsmonnet i Teaterhallen!

Portrett Sissel Knutsen Hegdal

Sissel Knutsen Hegdal

Odfører kandidat H

Portrett Dag Mossige

Dag Mossige

Kommunalråd og gruppeleder AP

Portrettfoto av Leif Tore Lindø

Leif Tore Lindø

Moderator
Aftenbladet

Portrett Harald Birkevold

Harald Birkevold

Politisk redaktør Aftenbladet

Portrett Roy Steffensen

Roy Steffensen

Stortingsrepresentant FRP

Portrett Hilde Øvrebekk

Hilde Øvrebekk

Politisk kommentator Aftenbladet

Portrett Trond Birkedal

Trond Birkedal

Politisk kommentator Aftenbladet

Portrett Espen Hana

Espen Hana

Skuespiller

Portrett Christine Sagen Helgø

Christine Sagen Helgø

Tidligere ordfører (H)

Portrett Leif Johan Sevland

Leif Johan Sevland

Tidligere ordfører (H)

 • Varighet

  1,5 timer inkl pauser