Advarsel: å kjøpe et samtidskunstverk verdt en årslønn kan sette de beste vennskap på en stor prøve.

Få ting kan få så mange ellers sindige mennesker til å bli så rasende som å vise dem noe de ikke liker og insistere på at det er kunst. Dette er utgangspunktet for KUNST av Yasmina Reza. Serge har kjøpt et maleri. Det er VELDIG dyrt og moderne. Så moderne at det ser mest ut som et hvitt lerret. Serge er overbevist om at dette er kunst. Bestekompisen Marc mener han er blitt lurt opp i stry akkurat som keiseren med sine ikke eksisterende nye klær. Sistemannen i kompistrioen, Ivan, vet ikke helt hva han mener og vil helst ikke være uenig med noen. Etterhvert fører det hvite maleriet til at vennskapet mellom de tre mennene rakner fullstendig. KUNST er en stykke om kunst, statusjag og fasadespill. Men mest av alt er det en forestilling om hvor mye sannhet et vennskap tåler.

Med trekløveret Anders Dale, Øystein Martinsen og Marko Kanic i rollene kan publikum se frem til en skarp og veldreid komedie.

Yasmina Reza er en av verdens mest spilte nålevende dramatikere. KUNST ble først spilt i Frankrike i 1994. Siden har stykket gått sin seiersgang verden rundt og var blant annet en publikums- og kritikersuksess på Nationaltheatret høsten 2011. Stykket har vunnet det meste som kan vinnes av prestisjetunge priser og er en moderne klassiker!

  • Varighet

    1 time og 15 min (ingen pause)