Tenk deg at du plutselig en dag får høre at du er blitt klonet. At det finnes 19 andre mennesker som har nøyaktig de samme genene som du har. Mennesker som likner deg på en prikk. Mennesker som kanskje har din personlighet også. Kort tid etter at sauen Dolly ble født, og verden ble kjent med fenomenet kloning, skrev den engelske dramatikeren Caryl Churchill teaterstykket A number. Kan sauer klones, så kan mennesker klones også. Hva ville skje med en familie når det avsløres at sønnen ikke er originalen, men en kopi?

Dette er utgangspunktet for KOPIER, en spennende og tankevekkende forestilling regissert av teatersjef Arne Nøst, som også har ansvar for scenografien og musikken. Even Stormoen spiller rollen som faren, mens Svein Solenes spiller tre av hans bemerkelsesverdig mange sønner.

I sin regidebut tar Nøst opp problemstillinger som: Hvor dannes vår personlighet? Er vi “født sånn” eller “blitt sånn” – eller har vi valgt å bli sånn? Og når livet ditt går galt, hvor mye kan du skylde på genene?

KOPIER reiser mange spørsmål som ikke kan besvares. Det er et moderne kammerdrama der en tenkt virkelighet blir en sann teatervirkelighet, hvor vi kan møte vår undring om vår egenart, hva skiller meg fra andre?

Portrett Even Stormoen

Even Stormoen

Far

Portrett Svein Solenes

Svein Solenes

Sønn

  • Premiere

    2012-02-04

  • Varighet

    Ca. 55 minutter