Etter å ha tatt Nora og Et dukkehjem inn i det 21. århundre har regissør Audny Chris Holsen nå gitt seg i kast med nok et ikon av Ibsen. Denne gangen er det en av Ibsens mest gåtefulle kvinner som skal utforskes.

Hedda Gabler er annerledeskvinnen i Henrik Ibsens forfatterskap. I motsetning til Nora samtaler ikke Hedda åpent med noen om sine negative erfaringer, og det er ikke gatedøren som smeller når hun går. Hedda bærer på en hemmelighet.

I stykket møter vi Hedda som fru Tesman. Hun er nygift med Jørgen, som har gitt henne drømmehuset og en eventyrlig bryllupsreise, men hun elsker ham ikke. Hedda føler seg levende begravd! Hva gjør hun nå?

Ytre sett beskriver Ibsen hva som skjer når man gifter seg på feil grunnlag, men mer overordnet dreier det seg om hva det vil si å leve og gjøre valg. Det er allmennmenneskelige spørsmål Ibsen tar opp. Hvem er Hedda og hvem vil hun være? Og hva skjer når et menneske går på akkord med den hun egentlig er, og hvor farlig er det å ikke være seg selv?

Helga Guren har fått rollen som Hedda – en karakter som fremdeles berører, engasjerer, provoserer og resonnerer i oss den dag i dag.

Klikk her for å laste ned bakgrunns/undervisningsmateriell til forestillingen.

Portrett Helga Guren

Helga Guren

Hedda Gabler

Portrettbilde av Marko Kanic.

Marko Kanic

Jørgen Tesman

Line Starheimsæter

Frøken Juliane Tesman

Portrett Nina Ellen Ødegård

Nina Ellen Ødegård

Fru Elvsted

Portrett Svein Solenes

Svein Solenes

Assessor Brack

  • Varighet

    2 timer inkl pause