Benedicte Izabell Ekeland bergtok og begeistret publikum på Intimscenen høsten 2023 med 50 strålende forestillinger av monologen. Men det var ikke nok og på grunn av stor etterspørsel etter billetter mener vi Cassandra har retten til et lengre liv. Det er derfor en glede å kunne meddele at Izabell er tilbake med denne berg- og dalbaneturen av en ordlek høsten 2024.

Rørende, morsomt og filosofisk på samme tid

Ut av ingenting dukker Cassandra opp i teaterrommet. Hun vet ikke helt hvem hun er, men hun trenger å bli hørt. Fra et ordløst sted løsrevet fra tid og rom, begynner hun å prate.

Og hun stopper ikke.

Hun prøver å få oss til å forstå henne – men det er kanskje umulig?

Cassandra leter derfor etter meningsfulle forbindelser i en tilsynelatende frakoblet verden og usammenhengende hverdag. Er det i det hele tatt mulig å tro på en annen mulig verden, eller å forstå seg på andre mennesker? Hvordan kan vi forstå det man ikke klarer å tro på?

Cassandra er en stemme som gjennom en alvorlig og realistisk, men også drømmende og leken tekst, trer inn i et språk som utfordrer seg selv i sin søken etter mening.

I Cassandra fortsetter Mattis Herman Nyquist og Fredrik Høyer sitt dramatiske prosjekt, som på sin særegne måte, i monologform, skildrer individets behov for menneskelig kontakt. Nå i samspill med skuespiller og artist Benedicte Izabell Ekeland

«(…) heilt frå anslaget har Izabell rommet. Ho har gjort Høyers gode bokmålstekst til sin eigen, på stavangersk.»

Stavanger Aftenblad

Sagt i pressen

Izabell fikk trampeklapp og velfortjent stående applaus etter premieren på Cassandra høsten 2023! Og publikum var bergtatt og ga en gjensidig omfavnelse av denne rosa klemmen av en forestilling!

I Cassandra går tekst, lys, musikk og ikke minst Izabells formidling sømløst opp i en høyere enhet. Og Izabell gjør en kraftprestasjon der hun står helt alene på scenen! 

I en strålende velskrevet monolog tar hun oss med på en berg- og dalbanetur av en ordlek! Nærmest som nordlyset beveger hun seg i et skiftende mønster, der hun veksler elegant mellom hverdagslige situasjoner, og det kan virke som hun har vært i komisk hardtrening, for i neste sekund å fremføre poesi så nydelig at tårene presser på.

Også Aftenbladets anmelder lot seg både begeistre og imponere. Han starter sin anmeldelse med følgende spørsmål: «Hip hop-artisten Izabell, mutters aleine på teaterscenen. Kan det gå bra?» Og svarer resolutt «Ja.» Han begrunner det blant annet med: «(…) heilt frå anslaget har Izabell rommet. Ho har gjort Høyers gode bokmålstekst til sin eigen, på stavangersk.» Han skriver videre: «Ho har teft både for timing og melodi. Språk er rytme og melodi. Denne forståinga er heilt nødvendig for å kunna framføra ein tekst som vekslar mellom det kvardagslege og det poetiske. Ja, og så hjelper det nok å ha sceneerfaring, å kunna stråla ut at du er trygg, å kunna ta rommet, halda på eit publikum.» Og derfor belønner han Cassandra med en knallsterk femmer på terningen.

Les hele anmeldelsen her

Tilbakemeldinger fra publikum

Cassandra fremstår som et etterlengtet lite friminutt og forestillingen treffer deg direkte i mage og hjerte! Monologer forsøker ikke å gi noe svar, men søker etter mening i hvordan verden henger sammen og utfolder seg. Og det hele veksler elegant mellom det smått humoristiske til det vakkert poetiske! Og midt i det hele – i en bølge av ord, lyd og lys står Izabell, som har tatt publikum med storm. Her er noen av tilbakemeldinger som er kommet:  

Dette var en flott opplevelse 😍 Rørende, morsomt og filosofisk på samme tid 👏🏼

Dette var knallbra. Fint, sterkt, overraskende, morsomt og litt utfordende 👏👏👏

Kom akkurat hjem etter å ha hatt den store gleden av å overvære kveldens forestilling👏👏👏

Dette må alle få med seg, hun er helt fantastisk😍

🔥👏👏👏 Fenomenal «one womans» performance❣️❤️‍🔥

Anbefales👏👏👏

Jaaaa! Izabell❤️

Cassandra er det beste jeg har sett på lenge så stor takk til Rogaland Teater for en flott kveld. Izabell er ett friskt pust og har, som rapper og skuespiller, stålkontroll på teksten. Det er sant at hun bergtar publikum. Så flott, så nytt!

Løp og kjøp 🤩🤩🤩

Dramakort
Portrettfoto av Izabell Ekeland

Benedicte Izabell Ekeland

  • Varighet

    1 time uten pause